E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin büyüme verisi Asya borsalarına moral verdi---

Çin büyüme verisi Asya borsalarına moral verdi

Çin büyüme verisi Asya borsalarına moral verdi
19 Temmuz 2017 - 08:39 borsagundem.com

Trump'ın sağlık yasasını revize etme çabalarının sonuç vermeyeceği endişesi yatırımcıları güvenli limanlara yöneltti

Dolar ABD'deki para politikasının yavaş yavaş sıkılaştırılacağı beklentileriyle bugün düşüş eğilimine karşı koymaya çalışırken, Çin'den gelen beklentileri aşan ekonomik büyüme dahil olmak üzere veriler Asya borsalarını ve emtiaları destekledi.
Dolar, Cumhuriyetçilerin ABD'deki sağlık yasasını revize etme çabalarının sonuç vermemesinin ardından Başkan Donald Trump'ın vaat ettiği vergi indirimleri ve altyapı harcamalarını hayata geçiremeyeceği endişeleriyle Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Mali harcamanın azalma ihtimali, özellikle de ABD'de düşük seyreden enflasyon göz önüne alındığında Fed'in para politikasını sıkılaştırmak için hızlı davranma ihtimalini azalttığından tahvil getirilerini aşağı çekti. ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirileri bir haftadan biraz daha uzun bir sürede 12 baz puan düşüşle yüzde 2.27 geriledi. Getirilerdeki düşüşle birlikte bugün Eylül ayından bu yana en düşük seviye olan 94.735'ye kadar gerileyen dolar endeksi yıl başından bu yana yüzde 7 düşüş kaydetti. Çin'den gelen güçlü veriler ise Asya'da risk iştahını artırdı.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.4 yükselerek Nisan 2015'ten bu yana zirveyi gördü. Dolardaki değer kaybı ve Çin'deki yüksek talebe işaret eden veriler bakırdan demir cevherine kadar birçok emtiaya talebi artırdı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)