E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrexit'te anlaşma çıkmayacak mı?---

Brexit'te anlaşma çıkmayacak mı?

Brexit'te anlaşma çıkmayacak mı?
13 Kasım 2018 - 13:45 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı May, "Brexit müzakereleri sona yaklaşıyor ancak her koşulda bir anlaşma olmayacak" dedi

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği ile Brexit konusunda "oyunun sonuna" yaklaşmakta olduklarını ancak hâlâ çözümlenmemiş ciddi sorunlar bulunduğunu söyledi.
May, müzakerelerin son derece zorlu geçtiğini ancak neye mal olursa olsun bir anlaşmaya varmak gibi bir sonuç olmayacağını belirtti.
May'in Brexit sonrasında da Avrupa Birliği ile yakın ilişki sürdürmek için uzlaşı öngören politikası Brexit yanlıları, Avrupa yanlıları ve May hükümetine parlamentoda destek veren İrlanda partisi tarafından muhalefetle karşılaşıyor. Muhalifler arasında May'in kendi muhafazakar partisinden de isimler var.
May dün Londra'daki finans merkezinde yaptığı konuşmada, "(Ayrılış için) müzakereler artık sona yaklaşıyor... Çıkış anlaşmasında çözümlenmemiş ancak önemli sorunlarda ilerleme sağlamak için gece gündüz, çok ciddi çalışıyoruz" dedi. Brexit'in yürürlüğe girmesine beş aydan daha az süre kaldı
ancak Kuzey İrlanda sınırı konusunda müzakereler tıkanmış durumda. Bu sorunda, Brexit tarihinden sonraki ticari ilişkiler konusunda bir anlaşmaya varılamazsa, İngiltere ile AB üyesi İrlanda arasında yeniden denetimli gümrük geçişleri düzenine geri dönülecek.
May'in 2021 Aralık ayında sona erecek olan geçiş döneminin uzatılması yolundaki önerisi, bu yöntemin İngiltere'yi sürekli olarak AB gümrük birliği içinde tutacağı ve Kuzey İrlanda'yı İngiltere'nin diğer bölgelerinden farklı kurallara uymak zorunda bırakacağını savunanlar tarafından eleştiriliyor.
May konuşmasında, "zor kararlar" almaktan kaçınmayacağını söyledi.
"Her iki taraf da bir anlaşmaya varmak arzusunda. Ama müzakeresini yaptığımız konular son derece çetrefilli. Her ne pahasına olursa olsun diye bir anlaşma yapmayacağız." May, Brexit gerçekleştikten sonra ilk ticari girişimlerini Asya-Pasifik bölgesine yönelteceğini çünkü Avrupa ülkeleri dışındaki büyümekte olan ekonomilerle ticaret anlaşmaları yapmak istediğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)