E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
23 Şubat 2018 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif primle başlayan Borsa İstanbul durgun seyir izledi ve yüzde 0.58 oranında yükselişle 117 bin 521 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da, Afrin’e girmeye çalışan rejim güçlerine bağlı milislerin püskürtülmesi, küresel piyasalardaki düşüş trendinin yerini yükselişe bırakması, ABD’de Fed’in faiz artırma beklentisine ilişkin endişelerin gerilemesi ve S&P’nin Türkiye’ye ilişkin değerlendirmesinde değişiklik olmayacağı beklentisi piyasaya alım getirdi.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.51 oranında yükselişle 117 bin 439 puandan başladı.

Açılışın ardından güçlü duruşunu koruyan Borsa İstanbul pozitif taraftaki seyrini sürdürdü ve yüzde 0.63 oranında yükselişle 117 bin 572 puandan gün ortasına girdi.

Gün içinde fazla değişim göstermeyen Borsa İstanbul günü yüzde 0.58 oranında yükselişle 117 bin 521 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 117 bin 33 puan, en yüksek 117 bin 854 puan görüldü.

Bugün açıklanacak önemli veriler 23/02/2018

Günün önemli şirket haberleri 23/02/2018

DOLAR SAKİN SEYREDİYOR

Dolar/TL güne dünkü kapanışa göre yatay bir seyirle başlarken, küresel piyasalardaki hareketler ve jeopolitik gelişmeler izlenmeye devam ediliyor. Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye değerlendirmesi bekleniyor. Ancak S&P'nin Türkiye'nin kredi notunda herhangi bir değişiklik yapması öngörülmüyor. S&P Türkiye'yi yatırım yapılabilir düzeyin iki kademe altı olan BB'de "negatif" görünüm ile derecelendiriyor. 

Asya borsaları St Louis Fed Başkanı'nın açıklamasının daha hızlı faiz artışı olacağına ilişkin endişeleri azaltmasıyla yeniden yükselmeye başladı. St Louis Fed Başkanı James Bullard, ekonomiyi yavaşlatabileceği için politika yapıcıların faizleri çok hızlı bir şekilde artırmamaya dikkat etmeleri gerektiğini söyleyerek, 2018'de dört faiz artışı beklentilerini azaltmaya çalıştı.

Yatırımcıların ABD enflasyonunun arttığını gösteren verinin ardından Fed'in faizleri ne kadar hızlı artırabileceğine ilişkin endişelenmesiyle finansal piyasalar bu ay sert şekilde dalgalanmıştı. Piyasa genelindeki ABD fiyat baskıları şimdilik ılımlı görünmesine rağmen, piyasalar bu yıl üç faiz artışı fiyatlarken bazı analistler şimdi dört artış bekliyor. Piyasalar birkaç ay önce iki faiz artışı fiyatlıyordu. 

Dün Fed'in faizleri kademeli olarak artırma konusunda daha emin olduğunu ortaya koyan son toplantı tutanaklarının ardından dolarda güçlenme ile güne yükselişle başlayan dolar/TL dalgalı bir seyir izlemişti. TL'de doların küresel hareketinin yanı sıra jeopolitik gelişmeler de yakından izleniyor. Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonu devam ederken, önceki gün Suriye hükümeti yanlısı savaşçıların Halep'ten Afrin bölgesine girmeye başladığı ve Türkiye'nin karşılık verdiği yönündeki haberler TL'de değer kaybına neden olmuştu. 

Dolar güne 3.79 lira seviyesinden başladı. Saat 18:05 itibariyle dolar 3.7938 lira seviyesinde seyrediyor. Açılışın ardından en düşük 3.7805 lira, en yüksek 3.7942 lira seviyesi görüldü.

Euro ise 4.6666 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2295 seviyesinde. Gram altın 162 lira seviyesinden alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.97 seviyesinde.

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları St Louis Fed Başkanı'nın açıklamasının daha hızlı faiz artışı olacağına ilişkin endişeleri azaltmasıyla yeniden yükselmeye başlarken, güvenli liman varlığı yen piyasa genelinde oynaklığın arttığı bir ortamda kazanımlarını sürdürdü. Yatırımcıların ABD enflasyonunun arttığını gösteren verinin ardından Fed'in faizleri ne kadar hızlı artırabileceğine ilişkin endişelenmesiyle finansal piyasalar bu ay sert şekilde dalgalandı. Piyasa genelindeki ABD fiyat baskıları şimdilik ılımlı görünmesine rağmen, piyasalar bu yıl üç faiz artışı fiyatlarken bazı analistler şimdi dört artış bekliyor. Piyasalar birkaç ay önce iki faiz artışı fiyatlıyordu. Bu durum, birçok merkez bankasının küresel büyümedeki senkronize yükselişle canlanan politikayı sıkılaştırmaya ve borçlanma maliyetlerini artırmaya başlayacağı endişelerini artırdı. Politikanın sıkılaşması ve borçlanma maliyetlerinin artması şirket bilançolarını olumsuz etkileyebilir. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1 yükselerek geçen haftaki yüzde 3.9'luk kazanımını artırdı. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.4 ve Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 1.1 yükseldi. St Louis Fed Başkanı James Bullard, ekonomiyi yavaşlatabileceği için politika yapıcıların faizleri çok hızlı bir şekilde artırmamaya dikkat etmeleri gerektiğini söyleyerek, 2018'de dört faiz artışı beklentilerini azaltmaya çalıştı. Asya ve Avrupa borsalarının negatif seyir izlemesine rağmen bu açıklama ABD borsalarının yükselmesini sağladı. Dow Jones endeksi yüzde 0.7 yükselirken, S&P 500 endeksi dün yükselişle kapandı ancak Nasdaq  yüzde 0.11 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)