E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
07 Aralık 2017 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 1.09 oranında primle 106 bin 447 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Dolar kurundaki düşüş ve faizlerdeki yükseliş beklentisi Borsa İstanbul’da karışık seyre neden oldu.
Küresel piyasalardaki dalgalanmaların etkisi altında da kalan Borsa İstanbul güne yüzde 0.26 oranında yükselişle 105 bin 580 puandan başladı.

Dalgalı seyreden Borsa İstanbul gün ortasına yüzde 0.66 oranında primle 106 bin 3 puandan girdi.

Gün ortasından sonra güçlü yükseliş sergileyen endeks yüzde 1.09 oranında yükselişle 106 bin 447 puandan kapandı.

Açılışın ardından en düşük 105 bin 160 puan, en yüksek 106 bin 786 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 07/12/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 07/12/2017

DOLAR YÜKSELİŞTE

TCMB'den faiz artırım beklentileri ve başta ABD'de devam eden dava kaynaklı olmak üzere Türkiye'ye yönelik risk algısının azalmasıyla hafta başından bu yana aşağı yönlü bir eğilim izleyen dolar/TL bu sabah 3.85 civarında hareket ediyor.

Dolar/TL bu sabah 3,85 seviyesinin üzerinde güne başladı. Saat 18:03 itibariyle 3.8671 lira seviyesinde seyrediyor.
Dolar/TL bugün en düşük 3,8480, en yüksek 3,8718 seviyesini  gördü.
Euro ise 4.5650 liradan alıcı buluyor.

Euro/dolar paritesi 1.1794 seviyesinde.

Gram altın serbest piyasada 156 liradan işlem görüyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.33 seviyesinde bulunuyor. 

Bankacılar ABD'de devam eden dava sürecinde bir çok gelişmenin yaşandığının ayrıca enflasyonun tepe noktasını görmesi nedeniyle piyasa fiyatlamaları açısından şimdilik "en kötünün geride" kalmış olabileceğini belirtiyor. Öte yandan ABD'nin İran'a yaptırımlarının ihlal edilmesi hakkında Halkbank yetkilisi Hakan Atilla'nın yargılandığı New York'ta görülen dava da piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Ancak bankacıların söylemiyle davada henüz "endişe verici nitelikte somut bir sonuç" çıkmaması nedeniyle piyasalardaki satış baskısı hafiflemiş hatta terse dönmüş durumda. Hafta başında beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon verisinin TCMB'nin 14 Aralık'ta yapacağı PPK toplantısında geç likidite penceresi faizini artıracağı yönündeki beklentileri artırdı. Ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sermaye hareketlerinin sınırlandırılması ile ilgili bir talebi olmadığını açıklaması ve ABD'de devam eden Reza Zarrab'ın tanık olarak yer aldığı davanın baskısının azalması ile TL daha iyi performans göstermeye başladı.

KÜRESEL PİYASALAR KARIŞIK SEYREDİYOR

Asya borsaları, önde gelen bazı teknoloji hisseleri satış baskısıyla karşı karşıya kalmasının ardından toparlansa da yatırımcıların düşük petrol ve bakır fiyatları ile ABD politikasına ilişkin belirsizlik sonucu temkinli kalmasıyla yaklaşık iki ayın dip seviyesinde bulunuyor. Japonya dışındaki Asya borsalarını izleyen MSCI endeksi ise hafif değişim gösterdi. Endeks bu yılki güçlü kazanımların ardından yatırımcıların kar realizasyonu ile 23 Kasım'da gördüğü 10 yılın zirvesinden yüzde 4.7 geriledi. Tencent ve Alibaba gibi başlıca bazı teknoloji hisseleri geriledikten sonra tekrar yükselirken, Koreli Posco gibi materyal hisselerin aralarında bulunduğu diğer hisseler durgun seyir izliyor. Japonya'nın Nikkei endeksi Mart sonundan bu yana en büyük düşüşünü kaydetmesi ardından yüzde 1.3 yükseldi. Yatırımcılar ABD'deki vergi indirim yasasının nihai halini bekliyorlar. Vergi indirim tasarısında ilerleme sağlanmış olsa da Kongre'de bütçe üzerinde bu hafta uzlaşı sağlanamaması halinde devlet hizmetlerinin ödeneksizlikten durma ihtimali bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)