E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
17 Ekim 2017 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.49 oranında yükselişle 106 bin 990 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Irak Ordusu’nun Kuzey Irak’ta ilerleyişini sürdürmesi, ABD ile Türkiye arasındaki vize sorunu devam ederken Borsa İstanbul güne yüzde 0.18 oranında yükselişle 106 bin 668 puandan başladı.

Yükselişini 107 bin puan seviyesinin üzerine taşıyan Borsa İstanbul gün ortasına yüzde 1.01 oranında primle 107 bin 553 puandan girdi.

Borsa İstanbul gün sonuna doğru güçlenen dolar ile birlikte hafif güç kaybı yaşadı. Endeks günü yüzde 0.49 oranında yükselişle 106 bin 990 puandan kapadı.

Açılışın ardından en düşük 106 bin 571 puan, en düşük 107 bin 678 puanı gördü.

Jeopolitik risklerin yanısıra ABD'de Fed Başkanı'nın kim olacağı da küresel piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Fed'in başına geçecek olan kişi dünyanın ekonomik seyrine ilişkin yön belirleyecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sonraki Fed başkanı olarak para politikasını sıkılaştırma yanlısı birine sıcak baktığını gösteren bir haberin ardından dolar küresel olarak değer kazandı.

IKBY yönetimindeki toprakları geri alan Irak Ordusu, Türkiye’ye doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Günün önemli şirket haberleri 17/10/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 17/10/2017

DOLARDA TRUMP ETKİSİ

Dolar/TL, bu sabah 3.65 seviyesinde yatay bir seyir izliyor. ABD Başkanı Donald Trump Yellen'den sonraki Fed başkanı olarak para politikasını sıkılaştırma yanlısı birine sıcak bakıyor.Bu gelişme ile birlikte dolar güç kazandı.

Saat 18:02 itibariyle dolar 3.6734 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3.6450, en yüksek 3.6768 seviyesini gördü.

Euro ise 4.3186 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi ise 1.1750 seviyesinde bulunuyor.

Bakanlar Kurulu'nda Türk hava sahası IKBY’ye kapatıldı, OHAL süresinin 3 ay daha uzatılması karara bağlandı. Irak ordusu, Kerkük’ü tamamen ele geçirdi. Suriye Demokratik Güçleri Rakka'nın kontrolünü ele geçirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD, Kürtler ile Bağdat yönetimi arasında taraf tutmuyor" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Fed'e yeni bir başkan arayışının parçası olarak Perşembe günü Fed Başkanı Janet Yellen ile bir araya gelecek.

Altın ABD'deki gelişmelerle yatay seyretti

KÜRESEL PİYASALAR

Irak Ordusu’nun IKBY yönetimindeki toprakları ele geçirmesi ile birlikte petrolde yükseliş yaşanıyor. Asya borsaları bilanço sonuçları ile yükseldi.

Irak merkezi hükümetine bağlı güçlerin, 25 Eylül'deki Kürt Bölgesel Yönetimi bağımsızlık referandumuna karşılık bölgesel Kürt yönetiminin elindeki Kerkük'ü ele geçirmesinin ardından petrol arzına ilişkin endişelerin artmasıyla petrol fiyatları üç haftanın zirvesine yaklaştı. Petrol bakanlığı kaynaklarına göre, Irak kuvvetleri ilerledikçe, Kürt işletmeciler Kerkük'teki iki büyük petrol sahasındaki üretimi günlük yaklaşık 350,000 varil düşürdü. Üretimin kısa süre sonra yeniden başlamasına rağmen, arz aksamaları ve Irak hükümeti ile Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki çatışmanın artmasına ilişkin endişeler yatırımcıları tedirgin etti. ABD hafif ham petrolü dün 52.37 dolar seviyesini gördükten sonra 51.78 dolarda işlem görürken; dün 58.47 dolara kadar yükselen Brent petrolü bugün 57.84 dolar ile yatay seyrediyor. Japonya'nın Nikkei endeksi düne kadar 10 günlük kazanım dizisinin ardından yatay seyrederken, Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi son 12 günde yüzde 10 yükseldikten sonra yüzde 0.1 artıda seyrediyor.

Petrol fiyatlarına Kuzey Irak desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)