E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankalar öncülüğünde yükselen Borsa İstanbul rekorla kapattı---

Bankalar öncülüğünde yükselen Borsa İstanbul rekorla kapattı

Bankalar öncülüğünde yükselen Borsa İstanbul rekorla kapattı
11 Temmuz 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 daha önceki zirvesi olan 101 bin 415 puanı geçerek rekorunu 103 bin 558 puana taşıdı. Kapanışı ise 103 bin 182 puandan yaptı

BORSAGUNDEM.COM

Son günlerin en sert yükselişini yaşıyan Borsa İstanbul günü yüzde 2.06 oranında yükselişle 103.182 puan seviyesinden kapattı.Tarihi rekor seviyesi 101.415 olan Bist endeksi bugün rekor seviyesini yenileyerek 103.558 puana çıkardı. Avrupa Merkez Bankası’nın parasal teşvikleri erken sonlandırabileceği beklentisi ile başta Avrupa olmak üzere global tahvil faizlerinde başlayan yükseliş eğilimi devam ediyor. Ancak bu yükselişe rağmen momentum kaybetse de borsalardaki risk alma iştahı da devam ediyor. BIST ise güçlü görünüm ve pozitif ayrışma yükselen yurtiçi tahvil faizlerine rağmen güçlü kaldı.Kısa vadede yurtiçine yönelik önemli bir risk algısı olmaması, gelişmekte olan ülkeler içinde BIST’in halen iskontolu işlem görüyor olması ve son dönemdeki ekonomik güçlenme ile birlikte büyüme beklentilerinin yukarı revize edilmesi BIST’teki güçlü performansta etkili oluyor. Her ne kadar momentum kaybetse de BIST’te yabancı girişinin devam etmesi kar satışlarının sınırlı kalmasında ve yeni tarihi zirvelerin test edilmesinde etkili olmaya devam ediyor.

Bugün BDDK alacak karşılığı bankaların portföyünde kalan gayrimenkullerin üç sene sonra sermaye hesabından indirilmesi düzenlemesini kaldırıldı. Bankaların sermaye yeterlilik hesaplamaları açısından pozitif olan bu karar sonrası bankacılık endeksi yüzde 4'e yakın güçlü yükseliş gerçekleştirdi.Bist yükselişinde bu kararın önemli bir payı olduğu görüldü.

Gün boyu BİST-100 en düşük 101.023 puanı, en yüksek 103.558 puanı gördü. Bankacılık endeksi yüzde 3.87 oranında değer kazandı,sanayi endeksi yüzde 1.45 oranında arttı.Piyasa işlem hacmi 6.512 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Koza Anadolu, Türk Havayolları ve İpek oldu.  

BDDK kararı bankacılık sektörünü coşturdu

 

Dolar/TL 3.61'in üzerinde

Sabah açılışı 3.61 seviyesinden yapan kur saat 11 'de gelen alımlara yükselişe geçti. FED Başkanı Yellen'ın yarın yapacağı konuşma öncesi gelişmekte olan ülke para birimleri baskılanırken, Dolar/TL paritesi 3.6440 seviyelerini test etti. Dolar, giderek daha fazla sayıda gelişmiş ekonomide faizlerin yükseleceği beklentisiyle yen karşısında dört ayın en yüksek seviyesini görürken, ABD ve euro bölgesi tahvillerinin getirileri yükseldi ve gelişen ülkelerin para birimleri satış baskısı altında kaldı.En yüksek 3.644 seviyesini test eden kur gün içinde azda olsa geri çekilme yaşayarak saat 18:05 itibariyle 3.6252 seviyesine geriledi.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2017 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,3 arttı. Aynı ayda otomotiv yakıtı satışları %3,2 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları %1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %0,4 azaldı.
Goldman Sachs'ın Pazartesi günkü bir raporunda, OPEC'in petrol kısıntısını artırmaması durumunda fiyatların 40 doların altına gerileyebileceği belirtildi.
San Francisco Fed Başkanı Williams, ABD'de hızla artan kamu borcunun azaltılması için daha fazla çaba harcanması gerektiğini inandığını, ekonominin borç azaltım sürecine başlamak için yeterince güçlü olduğunu söyledi.
Rabobank gelişen piyasa paraları stratejisti Matys, Yellen'ın gerçekleştireceği Kongre sunumunun TL'nin seyrini belirleyeceğini ifade etti.
Capital Economics Türkiye'de düşen enflasyonun faiz indirimlerine işaret ettiğini belirtti.   Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, gelecek 2 yılda İngiltere ekonomisinde büyümenin yavaşlamasını beklediğİni bildirdi.
Goldman Sachs, Türkiye'de faiz oranlarının yıl sonuna kadar cari seviyelerde kalmasını beklediklerini, pozitif senaryoda likiditenin sıkı olmaya devam edeceğini ve enflasyonun 2018'in ilk yarısında yüzde 8,5 seviyesine düşeceğini öngördüklerini bildirdi.
HSBC, Türkiye için tavsiyesini 'nötr'den 'ağırlığını azalt'a indirdi.HSBC yayınladığı araştırma raporunda Türkiye için tavsiyesini düşürmesine neden olarak, Türk hisse senetlerinin çok güçlü bir yıl geçirmelerini ve kar realizasyonu vaktinin geldiğini düşünmelerini gösterdi.
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, uygulanan parasal genişleme politikasının kurlar üzerinde etkileri olduğunu, ancak ECB'nin zayıf bir euro hedefiyle bu politikalı uygulamadığını söyledi.
ABD'de büyük mağazalarda perakende satışlar Temmuz ayının ilk haftasında geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 2,4 arttı.
Rusya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Aleksey Kudrin, Haziran ayındaki yüksek enflasyonun 2017 yılı sonundaki yüzde 4’lük enflasyon hedefini etkilemeyeceğini bildirdi. 

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

ABD, İngiltere ve Kuveyt, Katar kriziyle ilgili taraflara acil ortak bir çözüm bulunması çağrısında bulundu.Körfez ülkelerine "mevcut krizi acilen frenleme ve en kısa zamanda diyalog yoluyla çözme" çağrısında bulunuldu.
Fed verilerine göre ABD'de tüketici kredileri Mayıs ayında geçen bir öncek aya göre 18,41 milyar dolar arttı. Krediler Nisan ayında 12,93 milyar dolar ve 2016 Mayıs ayında 8,2 milyar Dolar artmıştı.
 Euro Bölgesi maliye bakanlarının oluşturduğu Eurogroup dün yaptığı toplantıda Euro Bölgesi ülkelerini yüksek büyüme için daha fazla harcama yapmaya çağırdı. Bu çağır, Almanya'yı kamu harcamalarını hızlandırmaya ve Euro Bölgesi ekonomisini güçlendirmeye razı etme girişimi olarak değerlendirildi.
Amerika Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr.’ın Rus avukat Natalia Veselnitskaya'yla seçim sürecinde görüşmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Donald Trump Jr görüşmeyi savundu.   İngiltere’de mağazalarda perakende satışlar piyasa tahminlerinin üzerinde arttı.
 Britanya Perakende Konsorsiyumu(BRC) tarafından açıklanan verilere göre, karşılaştırılabilir perakende satışlar(Yeni açılan mağazalar hariç), Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 artış gösterdi. Piyasalarda beklenti yüzde 0,5 artış olacağı yönündeydi.
ABD'de Başkan Donald Trump, Fed'in denetimden sorumlu birinci başkan yardımcılığı görevine Hazine Bakanlığı'nın eski yöneticilerinden Randal Quarles'i aday gösterecek.
Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Katar Enerji Bakanı Muhammed al-Sada ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Katar'ın OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin taraf oldukları global arz kısıntısı anlaşmasındaki taahhütlerine bağlı olduğunu ifade ettiğini söyledi.
ABD Kongresi'nin 11 üyesi sermaye piyasalarının denetim, gözetiminden sorumlu olan SEC'e çağrı yaparak, Chicago Stock Exchange'nin Çin merkezli bir grup yatırımcıya satılmasını engellenmesini istediler.
San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'in 4,5 trilyon dolar büyüklüğe ulaşan bilançosunu küçültmeye önümüzdeki birkaç ay içinde başlamasını beklediğini söyledi. Bununla birlikte Williams, Fed'den bu yıl içinde bir faiz artırımı daha beklemenin makul olduğunu da ifade etti.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Suriye’nin güneybatısında yerel ateşkesin başarısı üzerine Amerika’yla Suriye krizinin çözümünde daha fazla olanağı değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Trump yönetimi, Kuzey Kore'ye yaptırımlar konusunda tek başına adım atmaya hazırlanıyor. Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre ABD, Kuzey Kore'nin silah programına nakit aktaran Çinli şirketler ve bankaları hedef alacak. 
Japonya'da makine aksamı siparişleri artış hızlanarak devam ediyor.Japonya Makine Aksamı Üreticileri Birliği'nden(JMTBA) yapılan açıklamaya göre, siparişlerde Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31,1 artış oldu. 

Günün önemli şirket haberleri 11/07/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 11/07/2017

 

Altın "Yellen" öncesinde 4 ayın düşüğüne yakın

 

Petrol 44 doların üstündeki kazançlarını korudu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demirkan 11 Temmuz 2017 21:33

    SAYIN ANALİZ.DORU DİYON KARDEŞ 8200. DEN ALDIM BUGÜN 13.95 DEN VERDİM PARA KAZANDIM AMA GÖBEYİM ÇATLADI.BİR DAHA HALKBANK ALMAM.SAĞOLSUN BDDK YA YOKSA BURAYA HAYATTA GÖRMEZDİ.

  • Ahmet Cınar11 Temmuz 2017 21:32

    İki günde borsa %3.5 alım geldi Türkiye'de ekonomik olarak ne gelişti yada ne oldu arkadaşlar dolar yükseliyor borsa yükseliyor varlık fonundaki paralarla yapılan şişirmeler bu yükşeliş düşmeden önce ki son ralli !!!!!

  • yasar erdem11 Temmuz 2017 21:01

    malını kaptıranlar şimdi düşecek diyor...ofsayta düştünüz birkere....yan hakemden medet ummayın....orta hakem golü verdi.....

  • Hasan S.11 Temmuz 2017 20:46

    Ülkemiz ekonomimize savaş açanlar kimler ise alayı kaybedecektir İnşallah. Ülkemize karşı hangi cepheden savaş açılırsa bilinki o cephe ülkemizin galibiyeti ile sonuçlanacak. Bist düşer diye bekleyenler avuç yalayacaklar

  • opera bitti11 Temmuz 2017 19:39

    Akşam haberlere bakın . Her kanal borsa rekor kırdı haberi vermeye başlıyorsa , finalin sonuna gelinmiş demektir. Kenara çekilip beklemek daha mantıklı...

  • Relax11 Temmuz 2017 19:25

    Beyler herkesin kafa yerinde mi ? Borsa 103.000 oldu ... Daha ne !!!

  • K.Yatırımcı11 Temmuz 2017 19:19

    Hiç bir şey sonsuza kadar sürekli yükselmez. Düşüş çok yakın belki yarın belki yarından da yakın.

  • Yarın ola hayr ola11 Temmuz 2017 19:05

    Yarın hepsini çakarlar , bu yükselişin sonu geldi artık. Düşüş başlar dikkat !

  • analiz11 Temmuz 2017 18:45

    artık buralara kadar geldi,alan aldı satan sattı,hepsi buraya kadar.Özellikle Halkb kurtulma zamanı,milleti canından bezdirdi.

  • D.demirkan 11 Temmuz 2017 18:21

    8000.DEN ALDIK 14000 DEN VERDİK.HALKBANKI HAYIRINI GÖRSÜN.

  • D.demirkan 11 Temmuz 2017 18:09

    AÇIĞA SATANLARIN OLCAĞI BATMIŞTIR İNŞALLAH.

  • RALLİCİ BAŞKAN11 Temmuz 2017 17:51

    NE KAZANDIK BEE OFF DİYORUM. ERKEN EMEKLİ OLUCAM BANKALAR SAYESİNDE

  • mümkün değil11 Temmuz 2017 16:01

    ellerinde bu kadar mal varken mümkün değil bu borsa düşmez.. düşersede yüzde 10 düşer 2 günde. ama düşmez herkes düşüş beklerken düşmez.

  • :)11 Temmuz 2017 15:51

    kim alıyor bu kadar? katarlı kardeşler yatırım mı yapıyor hakketen borsamıza ? Malum orda darbe olsa bizlere sığınacak katarlı aile. Biraz TC ye para getirmesi bencede mantıklı. Geldiğinde hem sığınır, hemde aç kalmaz burlarda. Alsın bişeler, açsın bi kaç banka hesabı. gnçlk

  • dursun11 Temmuz 2017 15:29

    borsa ralli yaparken büyük kağıtlarda yabancıların olduğu kağıtlarda olacaksın. 110 bine yaklaşınca satıp patron kağıtlarına geçeceksin.

  • semih11 Temmuz 2017 15:14

    armada arena battıda haberimiz mi yok

  • Ne yapalım kader11 Temmuz 2017 15:13

    Uğursuzluk ben demi nedir? Sattım borsa yükseldi.

  • Temkinli yatırımcı11 Temmuz 2017 15:09

    Acaba biz de gözümüzü yumup bir şeyler alsak mı?

  • Trader11 Temmuz 2017 14:57

    Arkadaşlar Türk piyasalarında hiçbir enstrumanın diğer bir enstrumanla korelasyonu morelasyonu falan kalmadı. Ne alırsan yükseliyor , kapanın elinde kalıyor. Bakalım nereye kadar gider böyle.....

  • inanmayın11 Temmuz 2017 14:45

    borsa düşecek diyenlere inanmayın.. özellikler bu hafta

  • Şortçu11 Temmuz 2017 14:42

    6 aydır yükselen borsa mı olur arkadaş. Bu gidişle şortçuların ayağında ne şortu ne donu kalacak hepsini alacak bunlar kaçınnnn.

  • Eli kulağında 11 Temmuz 2017 14:37

    Ha düştü düşecek ... Dolar yükselirken borsa neden yükselsin ki ?

  • Borsacı11 Temmuz 2017 14:35

    Düşmeden önce iyice yukarı çekecekler ki düşüş daha zevkli olsun. Biz düşüş beklerken borsa yine yükselişe geçti !!!

  • Düşecekkk !11 Temmuz 2017 14:34

    Son çırpınışları , eli mahkum eninde sonunda düşecekkkk !!!!!!!

  • mete11 Temmuz 2017 14:17

    bankalardan çıkmadan kazanmaya devam. yapıkredi geride kaldı ona bulaşım azıcık

  • Satmayın11 Temmuz 2017 14:08

    Balon falan yok satmayın dolandırıcılık var

  • Şaka mı bu11 Temmuz 2017 13:17

    Yav arkadaş yükselse ne olcak euro dolar ne hale geldi milleti kandırıp durmayın ohal var millet hiiseeyi satıp çıkamıyor memleketten

  • borsa11 Temmuz 2017 12:19

    balon biraz daha şişecek anlaşılan.

  • Düşmez11 Temmuz 2017 11:02

    BOrsa düşmeeez