E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
14 Nisan 2017 - 09:55 borsagundem.com

Bist-100 günü yüzde 0.21 oranında yükselerek 90.063 puanla kapattı

Güne negatif açılışla başlatan Bist-100 yurtdışı piyasaların kapalı olduğu  günde yüzde 0.21 oranında yükselişle 90.063 puandan kapattı.Borsa İstanbul'da referandum öncesi son işlem gününde  bankacılık hisselerine gelen alımlar gözlendi.Borsa İstanbul’da düşük işlem hacminin yaşandığı günde bankacılık endeksi yüzde 1.78 oranında yükseldi ,sanayi endeksi yüzde 0.73 oranında düşüşle kapattı.Gün boyu işlem hacmi 2.365 milyar TL oldu.Günün hacim yaratan hisseleri Türk Havayolları,Garanti ve Petkim oldu.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Maliye Bakanı Ağbal, yatırım, üretim ve ihracat üzerinde yük oluşturan KDV uygulamalarını kaldırmayı ve KDV'yi olabildiğince tüketimi vergileyen bir sisteme dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'deki parlamenter sistemin ciddi yapısal sorunlar içerdiğini belirterek, "Dördüncü sanayi devrimini  birincinin, ikincinin, üçüncünün aksine on yıllar, altmış yıllar sonra değil, başa baş yakalayacağız" dedi.
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Beijing'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bütün taraflara sözle ya da eylemle olsun, karşılıklı tehdit ve provokasyonlardan kaçınmaları ve durumu geri dönülmeyecek ve yönetilemeyecek bir aşamaya getirmemeleri çağrısı yapıyoruz" dedi. Güney Kore dışişleri bakanlığı da Kuzey Kore'yi provokasyon yapmaması için uyardı. 

ABD'de Mart'ta tüketici fiyatları endeksi(TÜFE) düşüş gösterdi. Tüketici fiyatları yıllık yüzde 2,4 arttı. Beklenti yüzde 2,7  artış olacağı yönündeydi. ABD Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0,3 azaldı. Analistler enflasyonun aynı kalacağını düşünüyorlardı. 

Dolar/TL 3.69 seviyesinde 

Dün sabah saatlerinde sert aşağı gelerek 3.65 seviyelerinin altını test eden kur dolar endeksinin toparlanması pariteye alım getirdi.Trump’ın Kuzey Kore’ye yönelik tehdidini sürdürmesi paritedeki yükselişi sınırlıyor.ABD ordusunun dün Afganistan’da IŞİD mevzilerini bombalaması jeopolitik riskin devamını getirdi.Dolar/TL bu sabah saatlerinde en düşük 3.6618 seviyesini gördü.Paskalya tatili sebebiyle kurda dalgalanmalar yaşandıGün içerisinde 3.70 seviyelerine yaklaşan kur saat 18:05 itibariyle 3.6891 TL seviyesinde işlem görüyor

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU 

İç gündemde istediği reformları yürürlüğe koymakta zorlanan Trump yönünü dış politikaya çevirdi.Geçtiğimiz günlerde Suriye’yi bombalayan ABD ordusunun dün Afganistan’da IŞİD mevzilerini bombalaması tansiyonu daha da artırdı.
Fed eski Başkanı Ben Bernanke, Fed'e enflasyon politikasını yeniden düşünmesini önerdi.Bernanke yaptığı değerlendirmede Fed üyelerinin, enflasyonun yüzde 2 seviyesinin üzerine çıkmasına izin vermeleri gerektiğini savundu.Janus Capital fon yöneticisi Bill Gross, ABD Başkanı Donald Trump'ın 4 yıllık görev dönemi içinde Fed Yönetim Kurulu içinde 3-5 üyeyi seçme imkanı bulacağına işaret etti.
Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak referandumdan çıkabilecek sonuçları değerlendiren Goldman Sachs, referandum sonucu ne olursa olsun Türkiye'nin cari ekonomik trendlerinin sürdürülebilir olmadığını finansal istikrarın sürdürülmesi ve enflasyonun hedef aralığa geri etirilmesi için parasal ve mali politikanın sıkılaştırılmasının gerekeceğini savundu.

ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı son iki yılın zirvesinde

 

Altın 1 yılın en büyük haftalık kazancına yöneldi

 

Goldman Sachs'tan Türkiye için olumsuz yorum

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM14 Nisan 2017 20:10

    “HAYIR “ ÇIKACAK VE BORSA YÜKSELECEKTİR.30 NİSANA KADAR YÜKSELİŞ DEVAM EDECEKTİR SONRA ENDEKS DÜŞSEDE HİSSE BAZINDA KİMİ HİSSELER YÜKSELMEYE DEVAM EDECEKTİR.

  • Misafir 14 Nisan 2017 19:54

    Pozitif olsa ne olur şirketlere bak çoğunun yüzüne tükürmeye değmez...

  • K214 Nisan 2017 17:19

    HAYIR ÇIKINCA ZİRVELERE............

  • ali14 Nisan 2017 16:16

    reis bankalara alım yaptırmış. evet çıkacakmış düşüncesi yaratacak. bankalardan başka yükselen hisse yok.

  • aslan14 Nisan 2017 11:50

    91 binden 88 bine düşmüş pozitif seyir diyolar ahahahahaahaha. dolar 3,64 den 3,69 a geldi alooo hayır çıkacak

  • Pala14 Nisan 2017 10:21

    Borsa gümmm. Referandum kesin hayır çıkacsk. Tokatı yicekler