E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.20 artıda kapattı---

Borsa günü yüzde 0.20 artıda kapattı

Borsa günü yüzde 0.20 artıda kapattı
22 Temmuz 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 0.20 artı ile 71.738 seviyesinden kapattı

Tüm hafta boyunca sert satışlara maruz kalan BİST-100 Endeksi gün boyunca  70.426 -72.801 puan aralığında dalgalı seyrettikten sonra haftanın son işlem gününü 0.20 artı ile 71.738 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.26 artı ile kapatırken işlem hacmi 4.3 milyar TL oldu. 

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul endeksi dün S&P'nin notu negatife çekmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın OHAL açıklaması sonucu piyasadaki satış baskısının artması ile günü yüzde 4,42 değer kaybederek 71,595 seviyesinden kapattı.  Bankacılık endeksi yüzde 4,71 değer kaybederken sanayi endeksi ise 3,79 değer kaybetti. BİST-100 haftanın son işlem gününe yüzde 1.58 yükselişle 72.728 seviyesinden tepki alımlarıyla başladı.

AK Parti Ankara Milletvekili Babacan, aylar sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu. Babacan, "Bunca vahim olay meydana gelmişken bu tür hareketler normaldir, doğru adımlar atılınca herşey normale döner. O analistlere tavsiyem, gelin yerinde görün" dedi. 

Dün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yaptığı basın toplantısındaki açıklamalarında Türkiye ekonomisine ilişkin risklerin kesinlikle arttığını ve döviz kurundaki yükselişlerin enflasyonu olumsuz etkileyeceğini belirtti. Ayrıca SPK, yürürlükte bir geri alım programı olan veya olmayan halka açık şirketlere, özel durum açıklaması yapılması şartıyla limitsiz borsadan paylarının alımının yapabileceğini duyurdu. IMF, hazırladığı raporda Türkiye'nin büyüme tahminini 2016 yılı için değiştirmezken, 2017 yılı için yüzde 3.4'ten yüzde 3.2'ye düşürdü.

Analistler , yeni günde dört gündür  satışlarla yaşanan olayların fiyatlandığını ifade ederek tepki yükselişleri yaşanabileceğini belirtiyor. Bu noktada 72.000 ilk direnci üzerinde geçilebilirse yükseliş eğilimi 72.600 ve 73.500 seviyelerinin görülmesine neden olabileceğini ifade ediyorlar. Düşüş eğiliminin 71.500 altındaki kalıcılıkla sürmesi durumunda ise 70.800 ve 70.400 destekleri test edilebilir.

Borsa beklentiyi alır, gerçekleştiği an satar

KÜRESEL PİYASALAR

Dün küresel hisse piyasasında kar satışları yaşanırken düzeltme eğilimi görüldü. Dün Euro Bölgesi'nde gözler AMB toplantısına odaklanmışken, AMB politika ve mevduat faizinde bir değişikliğe gitmezken, ek teşvik miktarında da bir değişikliğe gitmedi. Mario Draghi söylemleri sonrasında Avrupa hisselerinde toparlanma görülse de günün 2.yarısında kar satışlarının etkisine girdi ve günü yatay satıcılı kapattı.

 Amerika'da ise konut verileri beklentileri karşılamaya devam etse de hem rekor seviyelerin verdiği baskı hem de şirket karlılıklarının beklentinin altında kalması Amerikan hisselerinde gevşemeye neden oldu. Bir kez daha güvenli limanlara yönelimin artması da piyasadaki baskıyı artırdı. . Amerikan vadelileri güne yatay satıcılı başladı.

Bu sabah Asya seansında ise Japonya baskısı devam ediyor. Japon Merkez Bankası'nın helikopter teşvik yapmayacağını açıklaması Asya hisselerinde kar satışlarının görülmesine neden olurken Japonya'da kayıplar yüzde 1 üzerinde görülüyor. Çin ve Hong Kong'da da kayıpların arttığı günde piyasadaki baskı net şekilde görülüyor.

Dolarda yatay negatif seyir sürüyor

 

Petrolde kayıplar yüzde 1'i aştı

  

Ons altında zayıf seyir sürüyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)