E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altında zayıf seyir sürüyor---

Ons altında zayıf seyir sürüyor

Ons altında zayıf seyir sürüyor
22 Temmuz 2016 - 07:32 borsagundem.com

Ons altın 1330 seviyesinin altında işlem görüyor

Altın, yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesi ve dikkatlerini ilave teşvik beklentilerine çevirmeleri ile birlikte, hisse senetlerine gelen alımların metali olumsuz etkilemesi sonucu, düşüşünü ikinci haftaya taşımaya yöneldi.

Altın gece saatlerinde ons başına 1324.55 dolara kadar indikten sonra, tekrar 1329 seviyesine yükselse de bu seviyede fazla kalamayarak 1327 seviyesine gevşedi. Şu saatlerde de yüzde 0.28 kayıpla 1327.26 seviyesinden işlem görüyor.

Hızlı yükselen dolar kurunun etkisiyle önceki gün 131,3 lira ile tarihi zirvesine çıkan gram altın, dün saat 130 lira civarında dengelenerek kapanışını 130.58 seviyesinden yaptı.

Altın, Asya hisse senetlerinin sekiz ayın zirvesine çıkması ve doların üçüncü hafta üst üste güçlenmesi ile birlikte, bu yılki kazancının bir kısmını geri verdi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Perşembe günü yaptığı konuşmada, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının ardından, ihtiyaç duyulduğunda, ilave tedbirler almaya hazır olduklarını söyledi. Fed'in politika yapıcıları 26-27 Temmuz'da bir araya gelecek.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altın, güçlü dolar ve yükselen hisse senetlerinin talebi zayıflatması ile birlikte, açık bir şekilde konsolidasyon safhasında," dedi ve "Bunun yanında Avrupa Merkez Bankası'ndan ilave teşvik bekliyoruz ve aynı zamanda, gözler gelecek hafta Fed toplantısı sonrası yapılacak açıklamada" şeklinde görüş belirtti.

Avrupa borsalarının düşüşle açılması bekleniyor

 

FETÖ 4 milyar doları KKTC'ye transfer etti

 

OHAL kararı sonrası yatırımcı ne yapmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)