E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde kayıplar yüzde 1'i aştı---

Petrolde kayıplar yüzde 1'i aştı

Petrolde kayıplar yüzde 1'i aştı
22 Temmuz 2016 - 17:00 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de petrol ve akaryakıt stoklarının bol olmasından dolayı haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Petrol, ABD'nin araç kullanmanın arttığı yaz döneminin sonuna bol miktarda petrol ve akaryakıt stokları ile yaklaşması ile birlikte, haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta fazla değişmedi ve haftayı yüzde 2.5 kayıpla geçmeye yöneldi. Perşembe günü yüzde 2.2 düşüşle 44.75 dolardan kapanan NYMEX yeni günde yüzde 1.21 eksi ile 44.16 dolar seviyesinde işlemlerini sürdürüyor. Brent petrol ise perşembe günü 97 sent düşerek 46.20 dolardan kapandı.Şu saatlerde ise yüzde 1.22 kayıp ile 45.61 dolar seviyesinde... 

Enerji Enformasyon İdaresi verilerine göre, ABD'de ham petrol ve benzin stokları en az 20 yılın mevsimsel olarak en yüksek seviyesinde. Haziran döneminde rekor motorlu araç akaryakıtı tüketimi, ayı 1984'ten bu yana yılın bu zamanı için en yüksek seviyesinde kapatan stokları azaltmaya yetmedi. Yaz dönemi araç kullanma sezonu 5 Eylül'deki Emek Günü ile sona eriyor.

Petrol, Şubat ayında 12 yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından, Nijerya'dan kanada'ya arz kesintileri ve ABD'de düşen üretimin küresel arz fazlasının azalmasına yol açması sonucu yaklaşık iki kat yükseldikten sonra, Haziran ayının başından bu yana varil başına 44 dolar ile 52 dolar arasında dalgalandı.ABD'de petrol stokları 15 Temmuz haftasında da düşerek inişini dokuzuncu haftaya taşımasına karşın, halen son beş yılın ortalamasının 100 milyon varil üzerinde seyrediyor.

Sydney'de Ayers Alliance Securities şef yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, "Bu bir stok hikayesi," dedi ve "YAz dönemi araç kullanma sezonı birçoğunun beklediği kadar güçlü değildi. Daha fazla arz geliyor ve küresel ekonominin güçlü olmadığı yolunda işaretler var" şeklinde görüş bildirdi.

Ons altında zayıf seyir sürüyor

 

OHAL kararı sonrası yatırımcı ne yapmalı

 

Rusya Türkiye uçuşlarını yönelik kısıtlamayı kaldırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)