E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'ten yabancı şirketlere davet---

BİST'ten yabancı şirketlere davet

BİST'ten yabancı şirketlere davet
28 Kasım 2014 - 03:20 borsagundem.com

BİST Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Euro Finance Week'teki forumda konuştu: Borsa İstanbul'a yabancı yatırımcı ilgisini arz yönünde de bekliyoruz

Avrupa Birliği ve komşusu ülkelerden finans sektöründeki üst düzey yönetici ve profesyonellerin yoğun ilgi gösterdiği bir etkinlik dizisinden oluşan 17th Euro Finance Week kapsamında finans sektörünü ilgilendiren konularda konferanslar, paneller ve forum organizasyonları gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen German-Turkish Economic Forum  da bu etkinliğin dördüncü gününün ana temasını oluşturan “Future of Europe and Its Surrounding New Markets” Konferansı programı çerçevesinde organize edildi.

Borsa İstanbul’un program sponsor olarak iştirak ettiği forum programı kapsamında, fuar alanında bir tanıtım standı kurularak uzmanlar tarafından Alman, Türk ve diğer ülkelerden fuara katılım sağlayan şirket yetkililerine Listingİstanbul Programı tanıtıldı ve Türk sermaye piyasalarının yabancı şirketlere sağlayabileceği finansman imkânlarına ilişkin kapsamlı bilgi verildi.



REKABETÇİ PAZAR HEDEFİ

Forum programının açılış konuşması Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz tarafından yapıldı. Konuşmasında, Borsa İstanbul’u yabancı şirketlerin finansmana ulaşmak için yapacakları pay veya borçlanma araçları ihraçlarında tercih edecekleri rekabetçi bir pazar haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Dr. Yılmaz, hâlihazırda Borsa İstanbul’da işlem gören payların %63’ünün yabancı yatırımcılarda bulunmasının Borsa İstanbul’un talep yönlü olarak istenen yabancı ilgisine çoktan ulaştığını işaret eden en iyi gösterge olduğunu, aynı ilginin arz yönlü olarak da sağlanmasını teminen yabancı şirketlerin sermaye piyasası araçlarını Borsa İstanbul’da kote etmelerini teşvik edici çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Konuşmasında, Almanya’da yaşayan 3 milyonu aşkın Türkün 400,000 kişilik bir istihdam ile 40 milyar Avro değerinde yatırım ürettiğine ve bu nedenle söz konusu ülkenin Listingİstanbul kapsamında stratejik önem taşıdığına değinen Dr. Yılmaz sözlerini, Borsa İstanbul’un Türk sermaye piyasaları ile Alman şirketlerini bir araya getirmeye yönelik çalışmalara önümüzdeki dönemde de devam edeceğinin altını çizerek bitirdi.

Açılış konuşmasının ardından Dr. Yılmaz ile birlikte, Angermann M&A International şirketinin İcra Kurulu Üyesi Ali Taşbaşı, Enexion şirketinin kurucusu Bjorn Vortisch ve Denizbank AG CEO’su Ahmet Mesut Ersoy’un katılımlarıyla gerçekleştirilen panelde potansiyel arzeden hususlar ile işbirliği fırsatlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Panele Türk, Alman ve diğer ülkelerden katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Konferans sonrasında Borsa İstanbul heyetinin Almanya programına Frankfurt, Mannheim ve Düsseldorf çevresindeki Türk-Alman şirketlerine gerçekleştirdiği bilgilendirme ziyaretleri ile devam ettiği öğrenildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dünya Değişiyor28 Kasım 2014 03:57

    Azerbeycan ve kuzey ırak şirketleri bistte işlem görme yolu açılabilr. zamanla ekonomk sosyal siyasal daha guzel entegrasyonlara doğru yapılanmanın yolu açılır. verilebilinir. ileride gurcistan kafkasya ve kuzey suriyede kapsama giebilir belki