E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da yükseliş 3. gününde---

Avrupa'da yükseliş 3. gününde

Avrupa'da yükseliş 3. gününde
05 Ocak 2018 - 15:06 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasları yükseliş eğilimini üçüncü gününde de sürdürüyor.

BORSAGUNDEM.COM

Avrupa hisse senedi piyasları yükseliş eğilimini üçüncü gününde de sürdürüyor. Küresel piyasalarda yaşanan yükselişin izleri ve ABD hisse senedi piyasalarında beklenen rekor açılış Avrupa piyasaları tarafından da takip ediliyor.

Bir aracı kurumun sektöre ilişkin yatırım tavsiyesini yükseltmesi Avrupa borsalarında otomotiv sektörü hisselerinin yükselişe öncülük etmesini sağlıyor.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.4 yükselişle 395.31 puandan işlem görüyor ve 6 Kasımdan bu yana en yüksek kapanışını yaşamaya hazırlanıyor. Stoxx 600 endeksi haftalık bazda ise yüzde 1.6 değer kazanmış bulunuyor. Bu artış geçen yılın Temmuz ayından bu yana en güçlü haftalık artışı ifade ediyor.  İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.2 artışla 7,710.20, puandan işlem görüyor ve rekor bi kapanışa hazırlanıyor.

Küresel hisse senedi piyasalarında geçtiğimiz yıl yaşanan güçlü ralli bu yılın başlarında da sürüyor ve bugün için bu eğilimin bozulacağına dair bir işaret görünmüyor. ABD hisse senedi piyasalarında Dow Jones'u ilk kez 25 bin puanın üzerine çıkaran yükseliş ve diğer endekslerin de rekorla kapanmış olması küresel düzeyde borsalardaki yükselişi destekliyor.
Bu etki sayesinde Asya Hisse senedi piyasaları da bugün güçlü bir yükseliş sergiledi ve Japonya'da Nikkei endeksi 1992 yılından bu yana en yüksek seviyesinden günü tamamladı.

Bugün açıklanacak olan ABD istihdam verisi yakından izleniyor. Güçlü bir istihdam verisi Fed'in önümüzdeki aylarda yapılacak olan toplantılarında faiz artırımına gideceği beklentilerini artırabilir. ABD'de faizlerin yükselmesi daha güçlü bir dolar anlamına gelir ki bu da ABD'ye ihracat yapan şirketlerin karlarını olumsuz etkileyebilir.

Interactive Investor isimli yatırım kuruluşunun yatırım bölümü başkanı Rebecca O'Keeffe "Avrupa piyasaları yükseliş eğilimini sürdürmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda yaşanan yükseliş yatırımcıları hisse senetlerine ve riskli yatırım araçlarına çekiyor. Piyasalardaki parti havası önemsiz bir volatilite ile devam ederken, aşağı yönlü baskılar pek de umursanacak gibi görünmüyor olsa da, bu aşamada partiyi sona erdirebilecek tek haber enflasyon korkusu olacak. Bu açıdan ABD'de açıklanacak olan istihdam verisi önem taşıyor. Zira güçlü bir istihdam artışı ve ücret artışı enflasyonu yukarı itecek unsurlar olarak görülebilir" değerlendirmesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)