E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa borsaları yatay seyretti---

​Avrupa borsaları yatay seyretti

​Avrupa borsaları yatay seyretti
15 Eylül 2014 - 20:28 borsagundem.com

Avrupa hisseleri Çin verisinin birleşme ve satın almaları ve kazançları dengelemesi ile yatay seyretti

Avrupa hisseleri, bir ayı aşkın sürenin ilk haftalık kaybının ardından, Çin verisinin birleşme ve satın almaları ve kazançları dengelemesi ile yatay seyretti.

SAB Miller Plc ve Heineken NV, Hollanda şirketinin İngiliz bira üreticisinin satın alma teklifini reddetmesinin ardından yükselerek, meşrubat şirketlerinin 19 sanayi grubunun arasında en çok  yükselen olmasını sağladı.Petrol ve doğal gaz şirketleri, Çin sanayi üretiminin küresel finans krizlerinin ardından en düşük hızda büyümesi ve Brent petrolünün 2 yılın en düşüğünü görmesi ile, geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.1 gerilyerek günü 343.91 puandan kapattı. Gösterge endeks, yatırımcıları merkez bankasının para politikasını ve İskoçya bağımsızlık referandumu öncesinde yapılan anketleri değerlendirmeleri ile geçtiğimiz hafta yüzde 1 düşerek 8 Ağustos’tan bu yana ilk haftalık kaybı kaydetti.

Çin’de sanayi üretimi, Temmuz ayındaki yüzde 9’lük artışın ardından bir yıl önceye göre Ağustos ayında yüzde 6.9 yükseldi. Ekonomist beklentileri yüzde 8.8 artış görüleceği yönünde seyrediyordu. Perakende satışlar yüzde 11.9 genişleyerek yüzde 12.1 oranındaki tahminlerin altında kaldı. Temmuz ayında perakende satışlarda 12.2 yükseliş görülmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)