E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa borsaları düşüşünü sürdürdü---

​Avrupa borsaları düşüşünü sürdürdü

​Avrupa borsaları düşüşünü sürdürdü
10 Temmuz 2014 - 20:28 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, bankacılık hisselerinin bu yılın en düşük seviyesine gerilemesi ile üst üste beşinci günde de kayıp yaşadı

Avrupa hisse senetleri düşüşü 5. güne taşıdı. Hisselerin düşüşünde banka hisse senetleri ortalamasının bu yılın en düşük seviyesine gerilemiş olmasının etkisi mevcut. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de aynı şekilde geriledi.

Portekiz, İtalya ve İspanya’daki bankaların düşüş göstermesi endüstri endeksinin 5 günde 4 kez gerilemesine neden oldu. Fugro NV, kar marjında bir düşüş olacağını ve 350 milyon euroluk zarar yazılacağını yönündeki tahminleriyle, 2013’ten bu yana en sert  kaybını yaşadı. Gerresheimer AG ve Tryg A/S hisseleri de, şirketlerin analistlerin beklentilerinin üstünde çeyrek dönemlik gelir elde etmeleriyle değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.1 gerileyerek Londra’da 336.37 puan ile günü tamamladı. Endeks, 5 günlük gerilemesini yüzde 3.6'ya çıkararak Mart'tan bu yana en ciddi düşüşünü gerçekleştirdi. Yatırımcılar 2009'dan beri en yüksek seviyelerdeki değerlemeleri değerlendirirken, Euro Bölgesi'nin hala kırılgan olduğuna dair endişeler giderek artıyor.

Jersey-Channel Islands merkezli Ashburton Ltd'den Veronika Pechlaner "Sene başında yüksek miktarda paranın çevre bölgelere gittiğini gözlemledik. Bankaların o bölgelerde ciddi ağırlığı var. Yatırımcılar pozisyonlarını yeniden gözden geçirirken, güven duyguları çok çabuk değişebiliyor. Bankaların bu çeyrekte gelirlerini aşma ihtimalleri oldukça düşük, bu da yatırımcılara parayı geri çekmenin mantıklı olacağı kanısındalar'' yorumlarında bulundu.

Portekiz menkul deperler düzenleyicilerinin hisselerini askıya almasından önce Banco Espirito Santo SA hisseleri yüzde 17 gerileyerek, 50.9 euro sent oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)