E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları petrole rağmen yükseldi---

Asya borsaları petrole rağmen yükseldi

Asya borsaları petrole rağmen yükseldi
22 Haziran 2017 - 08:19 borsagundem.com

Petrol fiyatları on ayın en düşüğünü gördü, Avrupa ve ABD piyasaları geriledi

Asya borsaları bugün yükseliş kaydederken, petrol fiyatları küresel stok miktarının fazlalığı ve düşen talep nedeniyle ortaya çıkan endişelerin etkisiyle 10 ayın en düşük seviyelerinden uzaklaşamadı. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.3 yükseldi. Japonya Nikkei  endeksi ise kaynakların geçtiğimiz hafta iflas hazırlığında olduğunu söylediği hava yastığı üreticisi Takata'nın ilk defa işlemlere başlamasının ardından yüzde 50 değer kaybetmesinin etkisiyle yüzde 0.1 geriledi. Güney Kore Kospi  endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Avustralya borsası da yüzde 0.6 artış kaydetti. Çin borsalarında MSCI endeksinin hisse senetlerini listeye ekleme kararının ardından başlayan yükseliş dün de devam etti. CSI300  endeksi yüzde 0.4 yükseliş gösterdi. Hong Kong Hang Seng endeksi ise yatay kaldı.
Ham petrol fiyatlarının düşük seviyelerde seyretmesi ve bunun petrol şirketleri hisse senetlerinde yarattığı negatif etki Avrupa borsaları ve Wall Street'te etkisini gösterdi. İngiltere, Almanya ve Fransa borsaları yüzde 0.3 ile yüzde 0.4 aralığında kayıplar yaşadı. Wall Street'te ise Dow Jones <.DJI> yüzde 0.3 düşerken, S&P 500  de günü hafif bir düşüşle kapattı. Nasdaq  ise biyoteknoloji Hisse senetlerinde yaşanan artışın katkısıyla yüzde 0.7 artıda kapandı. Fed yetkililerinden Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, dün yaptıkları konuşmalarda faizleri çok hızlı veya çok fazla artırmaktan ziyade çok uzun süre düşük seviyelerde tutmaktan endişe duyduklarını söylediler. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)