E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAracı kuruma 6 milyon lira ceza!---

Aracı kuruma 6 milyon lira ceza!

Aracı kuruma 6 milyon lira ceza!
18 Temmuz 2018 - 13:04 borsagundem.com

SEC, usulsüz işlem yapan aracı kurumu yakaladı ve ceza kesti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin SPK’sı SEC, bugün ABD merkezli aracı kurum BGC Financial'ı, SEC tarafından aranan ses dosyalarını gizleme ve seyahat, eğlence gibi masrafları eksik şekilde kaydetme suçlamaları için 1,25 milyon dolarlık (yaklaşık 6 milyon lira) cezaya çarptırdı.

Suçlamaların, 2014 yılında SEC’in İcra Bölümü’nün firmadan, sekiz komisyoncunun gerçekleştirdiği telefon görüşmelerini istemesinin ardından firma ses kayıtlarını sildiğini yönünde olduğu belirtildi. BGC’nin iddialarına göre, ses kayıtlarının tutulmasından sorumlu bölüm, SEC’in talebinden habersizdi ve dosyaları bir yıl sonra silmişti.

SEC ayrıca, kurumun, bazı komisyoncuların yaptığı kişisel masrafları doğru şekilde kayıt altına almadığını belirtti. Yapılan harcamalar, New York bölgesi spor takımı için 600.000 doları, iş amacı dışında yurtdışı seyahatlerine yönelik harcanan 100.000 doları ve ayrıca Las Vegas’ta gerçekleştirilen doğum günü ve bekarlığa veda partileri için yapılan ve kayda doğru şekilde geçmeyen binlerce kişisel harcamayı içeriyor.

SEC'in New York Bölge Ofisi Müdürü Marc P. Berger, “SEC yasaları aracı kurumların doğru kayıt tutmasını ve SEC personelinin istediği kayıtları zamanında ve eksiksiz sunmasını gerektiriyor. Bu belgelerin korunamaması, yatırımcıları koruma misyonunun gerçekleşmesini engelliyor.” diye belirtti.

SEC’in kararı, BGC'nin SEC yasaları ve hükümlerini ihlal ettiği yönünde olduğundan aracı kurum 1,25 milyon dolarlık bir cezayı ödemeyi kabul etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)