E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeksleri yükseliyor ---

ABD endeksleri yükseliyor

ABD endeksleri yükseliyor
07 Aralık 2017 - 17:57 borsagundem.com

Güne karışık bir görünümle başlayan ABD hisse senetleri piyasası ardından toparlanmaya başladı ve ılımlı bir yükseliş sergiliyor.

BORSAGUNDEM.COM

Şu sıralarda gerçekleşen işlemlerde Dow Jones Sanayi endeksi 38.59 puan yükselişle 24179.50 Nasdaq Bileşik endeksi 18.32 puan yükselişle 6794,98 ve S&P 500 endeksi 1.95 puan yükselişle 2631.22 puandan işlem görüyor.

Piyasaları sürükleyen unsurlar
Teknoloji sektörü hisseleri bir parça toparlanma gösteriyor. Haftanın erken günlerinde yaşanan satışların ardından tepki alımları geliyor. Cuma gününden Salı gününe kadar teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi yüzde 1.6 oranında düşüş yaşadı. Analistler bu düşüşten kar satışlarını sorumlu tutmuştu.

Hem Temsilciler meclisi hem de Senato vergi reformu konusunda kendi versiyonunu yayınladı. Şimdi bu iki farklı tasarı arasında köprü kurulması ve farklılıkların giderilerek nihai tasarının Trupm'un onayına sunulması gerekiyor. Dün geç saatlerde açıklama yapan Senatonun Cumhuriyetçi lideri bu farkların giderilmesi konusunda Demokratlarla görüşmeye hazır olduğunu ifade etti ve bu da tasarının kabulüne dair beklentileri artırdı.

Gözlerin Washington'a dönmesinin bir diğer sebebi de ABD hükümetinin kapanmasına yönelik riskler olmakta. Trump bu konuda kongre liderleri ile Perşembe günü görüşecek ve hükümetin açık kalmasına çalışacak. Bu konudaki bir tasarı ayrıca Perşembe günü Temsilciler meclisinde oylanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)