Ana SayfaPiyasaYeni haftada borsada hedef 117 bin---

Yeni haftada borsada hedef 117 bin

1 / 2
Yeni haftada borsada hedef 117 bin
05 Kasım 2017 - 08:05 www.borsagundem.com

109 BİNİN ALTINDA KAPANIŞ OLMADIĞI SÜRECE 117 BİNE YÜKSELİŞİN ÖNÜ AÇILDI

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ 

BIST 100

Ekim ayının son haftasında 107-109 bin aralığına sıkışan endeksin, bu sıkışma alanını çok yüksek bir hacimle yukarı yönlü kırması ile kasım ayına sert bir yükseliş ile başladığını gördük. Bu yükseliş BIST 100’de son üç aylık dönemde oluşan ters omuz-baş-omuz formasyonunun boyun çizgisinin de yüksek hacimle kırılmasını sağladı. Bu hareket ile endekste yeniden 109 bin altında kapanış olmadığı sürece 117 bine kadar olacak bir yükselişin önü açılmış oldu. Geçtiğimiz hafta yüksek hacimle gerçekleşen bu kırılmanın ardından endeks yeniden herhangi bir gerekçe ile 109 binin altına sarkacak olursa orta vadeli görünümde ciddi bir bozulma olacaktır. Bu nedenle 109 bini kısa vadeli stop loss seviyesi olarak izlemek gerektiğini düşünüyoruz.

DOLAR/TL

Dolar/TL’nin eylül ayı ortalarından başlayan yükseliş trendi son haftalarda doların uluslararası piyasada yükselişe geçmesinin de etkisi ile devam ediyor. Diğer gelişmekte olan ülke kurları ile kıyasladığımızda da TL’nin biraz daha negatif ayrıştığını söylemek mümkün. Bu gelişmelerde vize krizi, içeride yükseliş eğilimini koruyan enflasyon ve haber kirliliğinin etkisi yüksek. Kurda izleyeceğimiz ilk önemli destek 3,82 iken bu seviyenin altında ana trend desteği bu hafta 3,74-3,77 arasında yükselen bir eğime sahip. Bu trend desteği kırılmadığı sürece kurda kısa vadeli olarak geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturacağını düşünüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde ise ilk önemli direnç noktamız geçtiğimiz tarihi zirvelerin bulunduğu 3,90-3,95 aralığı olacak.

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie05 Kasım 2017 21:51

    @KILIÇ MB başkanı dövizin bu kadar artmasından memnun herhalde. Vatandaş gibi sadece dövizi izliyor. Sen 3.38 iken faizi indirme, 3.80 iken de arttırma. Ancak seyret işte böyle. Reis'in kendisini tokatlaması yakındır.

  • KILIÇ05 Kasım 2017 16:32

    DÖVİZİN YÜKSELİŞİNE DUR DENMELİ HİÇ KİMSE BAHANE ARAMASIN AŞIRI DERECEDE YÜKSELİŞ TL KARŞISINDA OLUP TEDBİR ALINMALI AKSİ HALDE HALK ÇOK FAKİRLEŞECEK .