Ana SayfaPiyasaUşak Seramik ve Fenerbahçe sorusu---

Uşak Seramik ve Fenerbahçe sorusu

1 / 2
Uşak Seramik ve Fenerbahçe sorusu
07 Kasım 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

FİNANSAL GİDERLER KÂRI DÜŞÜRÜYOR

SORU- Merhabalar. Uşak Seramik üçüncü çeyrek bilançosunu açıklamadı ve stabil olarak seyrediyor. Sizce sert hareketlerin habercisi mi? Sizce alınır mı bu seviyelerden? 

Gökhan Köylü 

CEVAP- Uşak Seramik yaklaşık bir yıldır piyasadaki genel eğilime paralel bir hareket sergiliyor. Hisse, özellikle Aralık 2016’dan itibaren yükselişe geçti ve 10 Ağustos 2017 günü en yüksek 3,41 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa gelen satışla birlikte geriledi. Hisse şimdilerde her ne kadar 2,80 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışsa da son üç aydır düşen trend ağırlığını hissettiriyor. Bu süre içerisinde hisse arada yukarı çıkışlarda bulunduysa da söz konusu ataklar güçlü olmadı ve gelen satışlarla birlikte geriledi. 

Henüz yılın dokuz aylık bilançosunu açıklamayan firma, 2017 altı aylık faaliyet döneminde kârını kayda değer oranda artırmış görünüyor. Geçtiğimiz yıllarda rutin bir kârlılığa sahip olan şirketin 2016 yıl sonu kârında da artış yaşanmıştı. Yılın ilk yarısındaki performans göz önüne alındığında kârdaki artışın bu yıl sonunda da devam edeceği anlaşılıyor. Şirketin bilanço yapısı incelendiğinde satış gelirindeki artış bağlı olarak esas faaliyet kârının da makul seviyelerde oluştuğu gözlenmekte. Bununla birlikte yüksek finansal giderler nedeniyle dönem sonunda kârında kayda değer azalmalar görülüyor. Şirketin kârını artırabilmesi için finansal giderler kalemindeki giderleri kontrol altına alabilmesi önemli.   

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)