Ana SayfaPiyasaUşak Seramik ve Fenerbahçe sorusu---

Uşak Seramik ve Fenerbahçe sorusu

2 / 2
Uşak Seramik ve Fenerbahçe sorusu
07 Kasım 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

KÂRDA İSTİKRAR ŞART

SORU- Fener’in Yargıtay kararı ne zaman açıklanacak? Bu ay mı? BIST 70 binden 110 binlere geldi. Hisseler yüzde 100’e yakın kar ettiler. Batık denilebilecek firmalar bile yüzde 100 yaptı. Tek yükselmeyen spor hissesine baskı mı uygulanıyor? Saygılar 

Mehmet Zan 

CEVAP- Kamuoyunda şike davası olarak bilinen dosya halihazırda Yargıtay’da bulunuyor. Gelinen aşamada taraf vekilleri her ne kadar Yargıtay’da yapılacak incelemenin duruşmalı olması yönünde talebi varsa da kararın dosya üzerinde verilme olasılığı yüksek. Öte yandan dosyanın ne zaman ele alınacağı hakkında herhangi bir açıklama bulunmadığından bu aşamada süre vermek mümkün değil. Ancak kamunun sonucunu merakla beklediği hususunu Yargıtay’ın da göz ardı etmeyeceğini düşündüğümüzden incelemeyi erkene çekme ihtimali hiç de düşük değil. 

Söz konusu dava Fenerbahçe için önemli olmakla birlikte ticari açıdan meseleye yaklaşıldığında Fenerbahçe Futbol’un kâra geçebileceğine dair işareti alabilmenin yatırımcılar açısından daha da önemli olduğunu hatırlatmak isteriz. İçinde yer aldığı sektörün özelliği gereği farklı bir bilanço dönemine sahip olan şirketin en büyük sorunu sürekli zara etmesi. Bununla birlikte son açıkladığı 2017 ilk çeyrek bilançosunda kâra geçmesi olumlu bir gelişme. Fakat şirketin geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde de kâr açıkladığı sonraki dönemlerde zarara döndüğü düşünüldüğünde benzer bir olasılığın tekrar yaşanması düşük ihtimal olarak görülmemeli. Bu olasılık yatırımcıların hisseye karşı temkinli duruşlarını korumasına neden oluyor. Şirketin kârını kalıcı kılabilmesi önemli. Son açıklanan ilk çeyrek bilançosuna göre geçmiş yıl zarar toplamı 537 milyon TL’ye ulaşan şirketin bilanço verilerine göre özsermayesi ekside bulunuyor. Mali yapının istenen performansa ulaşamaması hisse üzerinde baskı unsuru olmaya devam ederken hissenin taban seviyelerinde kalmasına neden oluyor. İstikrarlı bir çıkış için kârda da istikrarlı bir ivme yakalanabilmesi şart.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)