Ana SayfaPiyasaSay Reklamcılık ve Bilici Yatırım sorusu---

Say Reklamcılık ve Bilici Yatırım sorusu

1 / 2
Say Reklamcılık ve Bilici Yatırım sorusu
07 Aralık 2017 - 08:11 www.borsagundem.com

ŞİRKET BÜYÜMÜYOR

SORU- Sayas bizi mahvetti. Biraz çıkar gibi oluyor sonra yine aynı hikaye. Çıkmayacaksa bizde bilelim kendi yolumuza bakalım. Millete yazık. Üç kuruşumuz vardı o da pul...

Kemal Utku

  CEVAP- Borsada yatırımda bulunurken zarara değil kâra ortak olmak gerekir. Eğer bir firma zarar ediyor ya da sembolik düzeyde kâr açıklıyorsa o taktirde bu firmayı temsil eden hissenin de getiri olasılığı düşük kalacaktır. Aksine firma kâr ediyor ve bu kârı da düzenli olarak büyütüyorsa o taktirde hisseye yapılacak yatırımın da karşılığını almak mümkün olabilecek ve kazanç elde etme ihtimali yükselecektir. Say Reklamcılık’ı takip ederken de bu genel bilginin bilinci ile hareket edilmesi olası risklerin de görülmesine imkan verecektir. 

  Say Reklamcılık geçtiğimiz yıl nisan ayında en yüksek 5,10 TL’ye yükselirken sonrasında gelen satış baskısıyla birlikte sürekli olarak geriledi. Hisse, bu düşüşler sırasında gün içi zaman zaman yukarı yönlü sert hareketlenmelerde bulunabiliyor. Ancak söz konusu hareket düşüşe engel olamıyor. Son olarak 6 Aralık 2017 günü kapanışını 1,75 TL’den gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl 19,4 milyon TL zarar açıklayan şirketin bu yıl sonunda nasıl bir bilanço açıklayacağı belirsiz. Şirket her ne kadar 2017 dokuz aylık faaliyet döneminde kâr etmiş olsa da geçtiğimiz yıl da dokuz aylık bilanço döneminde mevcut açıkladığı 363 bin TL’den daha yüksek bir kâr rakamı elde ettiği göz önüne alındığında zarar olasılığının hiç de ihtimal dışı olmadığı anlaşılmakta. Zarar etmemek için gelir ve kârlılığını artıran firmaların takip edilmesinde yarar var.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eren07 Aralık 2017 09:19

    SAYAS gerçek manada halka arzını bitiremedi hala her fırsatta ede kalan hisseleri satmaya devam ediyorlar .prefabrik görüntünün altında merdiven altı bir şirket görüntüsü var.