Ana SayfaPiyasaYapılandırma nasıl olmalı?---

Yapılandırma nasıl olmalı?

1 / 3
Yapılandırma nasıl olmalı?
15 Ekim 2018 - 12:52 www.borsagundem.com

Yapılandırma nasıl olmalı?

Son dönemde büyük grupların borçlarını yeniden yapılandırma haberleri ile üst üste gelen konkordato haberleri gündemi meşgul ediyor. Reel sektörde yaşanan sorunlar bankacılık sektörü açısından da batık kredi oranlarında, izlemeye alınan kredilerde olumsuz sinyaller olarak karşımıza çıkıyor. Yaşanan bu olumsuz süreçle birlikte Türkiye Bankalar Birliği (TBB) önce 100 milyon TL üstü kredilerde ve sonrasında KOBİ'ler için yeniden yapılandırma konusunda çalışmalara başladı.

İş dünyasının en önemli gündem maddesi olan kredi yeniden yapılandırma süreçleri ve bu süreçte neler yapılması gerektiği gibi konularda merak edilenleri 7 soruda derledik. Uzmanların bu konudaki görüşlerini ve önerilerini de aldık.

Ağustos ayında yaşanan döviz kurlarındaki hızlı artış ve faiz artırımıyla birlikte, kısa ve uzun vadeli finansal borçları bulunan şirketlerin borç yükleri arttı. Cirosunu TL olarak yapan döviz borçlusu şirketler, TL cinsinden borç ödemeye yetişmemeye başladılar. Borçlarını ödeyemeyerek konkordato kararı aldıran şirketlerin sayısı büyük bir hızla artıyor. Her gün büyüklü küçüklü pek çok şirketin konkordato ilan ettiği haberlerini duyuyoruz. Yine büyük küçük pek çok grup borç yapılandırmasına gitmeye başladı. Bunlar arasında Yıldız Holding, Doğuş Holding gibi Türkiye'nin büyük grupları da bulunuyor.

Yaşanan sorunların hızlı bir şekilde artması nedeniyle Türkiye Bankalar Birliği (TBB) şirketlerin finansal sektöre olan borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda bankalarla bir "Çerçeve Anlaşma" imzaladı. Çalışma kapsamında yeniden yapılandırma için banka, faktoring gibi finans kurumlarına toplam borcu 100 milyon TL ve üzeri olan şirketlerin başvurabileceği belirtiliyordu.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)