Ana SayfaPiyasa2018'in favori hisseleri---

2018'in favori hisseleri

1 / 13
2018'in favori hisseleri
02 Ocak 2018 - 14:03 www.borsagundem.com

Hisse senetlerindeki momentuma dikkat çeken yatırım uzmanları, 2017 yılının iyi geçtiğini 2018 yılında da yüksek mali performans gösteren şirketlerin öne çıkacağını söylüyor. Garanti Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Alev Bosut Berrak, 2018’in Türkiye dinamikleri açısından olumlu olacağını belirtenler arasında yer alıyor. Dış koşulların destekleyici etkisi, FED’in yönünü belirlemiş olması, likidite koşullarında çok daralma beklenmemesi piyasalardaki canlılığın sürmesini destekleyici gelişmeler. Gelişmekte olan ülkelere para akışına ilişkin beklentiler de olumlu. Öte yandan Moody’s, Türk ekonomisini canlandıran genişlemeci mali politikanın sona gelmesiyle Türkiye’de şirket büyümelerinin 2018 yılında daha yavaş olacağını belirtiyor. Kurum, bununla birlikte not verilen Türk şirketlerinin çoğunun sağlıklı bilançolara, güçlü likiditeye ve zorlu ortamda iyi bir faaliyet geçmişine sahip olduklarını vurguluyor. Yabancıların borsadaki payı ise yüzde 65 seviyesinde bulunuyor. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra toparlanan borsa, rekor üstüne rekor kırarak 115.000li seviyelere kadar yükseldi. BIST 100 Endeksi 70 binden başladığı soluksuz yükselişini 100 binin üzerinde devam ettirmeye çalışıyor. 

En fazla değer kazanan yüzde 40lık getiri ile Bireysel emeklilik hisse fonları olurken onu yüzde 39,92lik getiri ile Borsa izledi. Hisse senedi yatırım fonlan, Euro, Cumhuriyet altını yüzde 19’un üzerindeki getirileri ile öne çıkan yatırım enstrümanları oldu. Gösterge faizi ve mevduatın getirisi ise yüzde 10-11 seviyelerinde gerçekleşti. Borsadaki hisseler ortalama yüzde 40 kazandırdı. Fortune Türkiye’nin Yıldız Hisseleri ise endeksin üzerinde bir performans sergiledi. 15 Aralık itibariyle Fortune Türkiye için oluşturduğumuz ‘Yılın Yıldız Hisseleri”nin primi 51 seviyesinde gerçekleşti. Aralık 2016’da belirlenen kriterlere göre dokuz hisseyi alarak yıl boyunca tutabilenler yüzde 51,14 oranında getiri elde etmiş oldu. Bu hisseleri Joseph Piotroski’nin modeline uygun şekilde her ay güncelleyenler ise getirilerini yüzde 73,09’a kadar yükseltmiş oldu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yıldız Hisseleri tespit ederken finansal tabloları ayıklayarak Değer Yatırım Stratejileri gurusu Profesör Joseph Piotroski’nin, dokuz kriterinden yola çıkarak BIST 100 Endeksine uyguladık. Söz konusu kriterleri QPS (Queenstocks Portfolio Selection) ile test ederek 2018 yılı için kullandık ve bu şekilde yeni listeyi oluşturduk. Bu yılın Yıldız Hisseleri de 17 farklı kriter ve beş farklı kategoriye göre belirlenerek tespit edildi.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)