Ana SayfaPiyasaPiyasada risk yükselişte---

Piyasada risk yükselişte

1 / 5
Piyasada risk yükselişte
08 Mayıs 2016 - 07:30 www.borsagundem.com

Piyasaların geleneksel mayıs rutini bir kez daha yaşanıyor. Geçmişte mayıs aylarında kaybettiren borsa bu yıl da benzer hareket sergiliyor. Yatırımcı rotayı nakde çevirdi. Ancak şelale düşüşüyle yaşanan kâr realizasyonu sonrası bu hafta tepki gelebilir. Fakat risk de yükselişte...

Hisse senetleri piyasasında ‘mayısta sat ve git’ stratejisi bir kez daha işliyor. Nisan ayında temettü ödemesi alan ve borsadaki yükselişi fırsat bilen yatırımcılar, satış yaparak nakde geçti. Yaz tatili öncesi risk almak istemeyenler için gerek yurtdışı borsalarda yaşanan satışlar gerekse yurt içerisinde artan tansiyon satışların kabarmasına neden oldu. Diğer taraftan yabancı yatırım kuruluşlarından da risklerin arttığı yönündeki değerlendirmelerin çoğalmaya başlaması moralleri bozdu. bist 100 şelale düşüşü ile haftayı yüzde 8.16’lık değer kaybı ile 78.368 seviyesinden tamamlarken dolar kuru 2.79’dan 2.92 seviyesine tırmandı.

Borsada şelale düşüşü

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fed arttıracaksa yabancı fonlar şelale yapabilir.09 Mayıs 2016 11:11

    şelale haziranda başlayabilir abd fed 2 kez faiz arttıracaksa bu yıl sonuna dek.

  • murat09 Mayıs 2016 00:33

    bu dşüüşe siz şelale düşüşümü diyorsunuz,bir zaman sonra şelale düşüşü nasıl olurmuş hep beraber görürüz gibime geliyor.