E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizABD verisi öncesi BİST nasıl açılacak---

ABD verisi öncesi BİST nasıl açılacak

ABD verisi öncesi BİST nasıl açılacak
02 Eylül 2016 - 08:56 borsagundem.com

Şeker Yatırım, ABD’de açıklanacak veriler öncesinde piyasadaki beklentileri değerlendirdi

Çin'den gelen olumlu PMI verileri sonrası yurt dışına paralel dün güne hafif alıcılı bir seyirle başlayan BIST-100 Endeksi sonrasında 78.000 - 76.350 dar bant aralığında dalgalı bir seyir izledi. ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanan piyasalar, gün sonuna doğru yurt dışı piyasalardaki satışların da etkisiyle günü %0.2 düşüşle 75.853 seviyesinden tamamladı. Bugün gözler TSİ: 15:30’da Fed'in bir sonraki faiz artırımının zamanlamasına ilişkin beklentileri şekillendirebilecek ABD tarım dışı istihdam verilerinde
olacak. Bu veriler öncesinde Asya borsalarında yatay bir seyir gözlenirken, Avrupa borsalarının ise güne alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor. ABD’de açıklanacak veriler öncesinde BİST’in güne alıcılı bir seyirle başlayacağını sonrasında gelecek verilere göre yönünü belirlemesini bekliyoruz.

Endeksin 75.600’ü aşağı kırması durumunda satış baskısının hızlanması ve ilk hedef son yükselişin %50 düzelme seviyesi olan 74.900’ler olmak düşüşün devamı beklenmelidir. Orta vadeli teknik göstergelerin Sat konumunda olması ve kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satım bölgesine yaklaşmasına karşın negatif eğilimde olması tepki yükselişleri oluşsa da satış baskısının devam edeceğine işaret ediyor. Endeks 77.000 yukarı kırmayı başarabilirse yükselişin 78.000’e doğ- ru momentum kazanması beklenir. Gün içinde 75.600’e doğru geri çekilme kısa vadedeli kısa vadeli trade için alım fırsatı, düşük hacimle 77.000’leri doğru yöneliş ise satış fırsatı olarak takip edilebilir. Endeksin güne pozitif başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

Şeker Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 02.09.2016

 

Borsa'da veri öncesi yatay seyir bekleniyor

 

Borsa'da verilere odaklı birgün olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)