Ana SayfaPiyasaPiyasada risk yükselişte---

Piyasada risk yükselişte

4 / 5
Piyasada risk yükselişte
08 Mayıs 2016 - 07:30 www.borsagundem.com

Dalgalanmanın fırsatı

Mayıs ayına girdiğimizde Başbakanın değişeceğiyle ilgili gelişmelerin etkisiyle piyasalarda bir geri çekilme gözlendi. Ancak asıl önemli olan bu gelişmenin bir hükümet krizine yol açıp açmayacağı riski. Gözlenen ise gelişmelerin oldukça yumuşak bir şekilde ilerlediği ve olası bir krizin beklenmesi için güçlü bir sinyalin olmadığı yönünde. Esasen kalıcı bir sorun olmadığı sürece siyasi arenada yaşanan gelişmelerin piyasalara etkisi de geçici kalmakta.

Diğer taraftan hükümet kanadının erken seçim olmayacağı yönündeki açıklamalar da piyasaları yatıştıran bir etkiye neden olabilmekte. Fakat gelecek günlerde başbakanın kim olacağı ve ekonomi yönetiminin değişip değişmeyeceği şimdilerde yatırımcıların merak ettiği soruların başında geliyor. Ancak tüm bunlara rağmen hükümetin ekonomi alanında rüştünü ispat etmiş olması yaşanan düşüşün alım için fırsat olarak değerlendirilmesine imkan tanımakta.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fed arttıracaksa yabancı fonlar şelale yapabilir.09 Mayıs 2016 11:11

    şelale haziranda başlayabilir abd fed 2 kez faiz arttıracaksa bu yıl sonuna dek.

  • murat09 Mayıs 2016 00:33

    bu dşüüşe siz şelale düşüşümü diyorsunuz,bir zaman sonra şelale düşüşü nasıl olurmuş hep beraber görürüz gibime geliyor.