Ana SayfaPiyasaİlk yarının kâr ve satış şampiyonları---

İlk yarının kâr ve satış şampiyonları

1 / 9
İlk yarının kâr ve satış şampiyonları
06 Eylül 2016 - 10:10 www.borsagundem.com

Yılın ilk yarısında kâr ve satışını artıran büyük şirketler yatırımcıların takibinde. Olası yükselişlerde bu hisseler endeks üstü getiriye aday.

Mehmet Demir, "Borsadaki şok düşüşlerde hiçbir zaman paniklemedim, aksine hep elimdeki hisseleri artırdım" diyor. Temel analize göre uzun vadeli yatırım yapan Demir, kurumsal yatırımcılardan hiçbirinin de sert dalgalanmalarda paniklemediğini düşünüyor. Ona göre akıllı yatırımda bulunanlar için ani hareketler korkutucu değil. Piyasalardaki hareket ve yatırımcı davranışları incelendiğinde, özellikle de firmalar hakkında ciddi araştırma yapanların şok düşüşleri fırsata dönüştürebildikleri görülüyor. İşte bu nedenle yılın her çeyrek döneminde açıklanan bilançolar onlar için büyük önem taşıyor. Özellikle ekonomideki gelişim seyrini de ortaya koyması açısından bu şirketlerin faaliyetlerindeki kârlılık ve ciro artışları var olan ekonomik fotoğrafı da ortaya koyuyor. Şimdilerde de öylesi bir dönemdeyiz. Şirketler ilk yan bilançolarını açıkladı. Borsada işlem gören 274 sanayi ve hizmet şirketi içerisinde en yüksek ciroyu gerçekleştiren firmalar arasından yaptığımız analizde satış ve kârı yüzde 10'un üzerinde yükselen sadece 10 şirket bulunuyor. İşte bu 10 şirket ve beklentileri:

FORD OTOSAN VE TOFAŞ FABRİKA

En yüksek satışı gerçekleştiren şirketler içerisinde ilk yarıda satış ve kârı yüzde 10'un üzerinde artan ilk şirket Ford Otosan. Güçlü mali verileriyle dikkat çeken şirket, bu yıl ihracat hacmini 260-265 bin adet olarak öngörüyor. Turkish Yatırım Araştırma Müdürü Baki Atılal yılın ilk yarısında özellikle yurt-dışı satışlarıyla firmanın cirosunu yüzde 16,9 artırdığına dikkat çekiyor. Şirket yatırımcıya her yıl temettü ödemesi yapması nedeniyle ilgi odağı. Yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 28 getiri sağlayan Tofaş Fabrika ise net kârını yüzde 20,31 artırdı. Cirosu 6,3 milyar TL olan şirketi yatırımcılar yakından takip ediyor. Ziraat Yatırım araştırma analistlerinden Harun Dereli, hisse için 26 TL hedef fiyatla "ekle" önerisinde bulunuyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir06 Eylül 2016 15:20

    sarkuysanı atlamışlar..6 aylık ciro 1 milyarın üzerinde bunlara fark atar.tek geçerim..de birde içten bilgili yönetim kadrosu ve memleektte tek olan bilançolar olmasa..