E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBayram tatili öncesi satış dalgasına dikkat---

Bayram tatili öncesi satış dalgasına dikkat

Bayram tatili öncesi satış dalgasına dikkat
07 Eylül 2016 - 10:28 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda uzun bayram tatili öncesi yatırımcıları uyardı

Dün ABD dolarına bir darbede 55.5’ten 54.9’a gerilemesi beklenirken 51.4 olarak açıklanan ABD ISM Hizmetler verisinden geldi. En büyük düşüş 60.3’ten 51.4’e gerileyen öncü yeni siparişlerde gözlendi. Verinin ardından dolar endeksi 26 Ağustos’tan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 94.7’ye kadar gerilerken, FED’in Aralık faiz artış ihtimali %60’tan tekrar %50’li seviyelere geri geldi.

Veri öncesinde gün içinde TCMB TL zorunlu karşılık oranlarını tüm vadelerde 50 baz puan indirerek piyasaya yaklaşık 1.2 milyar TL ve 670 milyon dolar ilave likidite sağlayacağını açıkladı. Bir önceki indirimle birlikte, bunun bankacılık sektörü toplam karına olumlu etkisinin %1.0 - %1.5 arasında olacağını tahmin ediyoruz. Gevşeme adımlarının küresel koşullar elverdiği ölçüde devam edeceğini düşünüyoruz. Ayrıca mevduat faizlni düşürmeye yönelik önlemler ve haftaya açıklanması beklenen kart taksitlerinde artış öngören düzenleme de masada. Basında yer alan haberlere göre kredi kartı taksit sayısının 9 dan 12’ye (ithalat oranı yüksek ürünler hariç), tüketici kredi taksit sayısını 36’dan 48’e, oto kredilerinde ise vadenin 60 aya çıkartılması gündemde. Vadelerde yapılacak değişiklik otomotiv ve beyaz eşya sektörlerine olumlu etki yapabilir.

Dolardaki düşüş ve GOÜ endekslerindeki alımlara paralel BIST’de de bugün %0.5 civarında yukarı yönlü bir açılış beklemekteyiz. 78,457 direnç seviyesinin açılışta test edilebileceğini düşünüyoruz. Öte yandan önümüzdeki hafta uzun bayram tatili dikkate öncesinde risk almak istemeyen yatırımcıların haftanın sonuna doğru satışa geçebileceğini de dikkate almakta fayda var. Özellikle jeopolitik tarafta olaylar hızlı gelişmekte. Örneğin, bu sabah basında yer alan haberlerde ABD’nin Rakka’ya olası bir operasyonda Türkiye’nin desteğini istediği belirtiliyor.

Şirket haberleri tarafında TAV’ın hızlı büyüyen Medine havalimanında payını arttırmasının olumlu olduğunu düşünüyoruz. Bizim değerlememize göre payını 1/3 ‘den %50 ‘ye çıkartması yaklaşık 57 milyon Euro tutarında bir yatırıma denk geliyor.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 07.09.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 07.09.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş07 Eylül 2016 11:42

    Yatırımcıya her zaman dikkat demek lazım. endeks kaç gündür artıyorken patron şirketleri sürekli düşüyor. lanet olsun patron hissesi aldığım güne.