Ana SayfaPiyasaPiyasada risk yükselişte---

Piyasada risk yükselişte

5 / 5
Piyasada risk yükselişte
08 Mayıs 2016 - 07:30 www.borsagundem.com

Altın ışıldamayı sürdürecek

Geçtiğimiz hafta Başbakanın görevi bırakacağını açıklaması ile piyasalarda yaşanan aşırı fiyatlamalar borsa ve dolarda sert hareketleri getirdi. Gözler ise diğer taraftan altını takip etti. Çeyrek altının fiyatı 205 TL’ye çıkarken Kapalıçarşı’da yaprak kıpırdamadı.

ABD’den cuma günü gelen veri, tarım dışı istihdam artışında nisanda yedi ayın en düşük seviyesini işaret etti. Bu durum, FED’in faiz artırımına gitmesini zorlaştırıyor. ABD’de Çalışma Bakanlığı’nın cuma günü yaptığı açıklamaya göre mart ayında revize edilmiş 208.000 seviyesindeki istihdam verisi, nisan ayında 160.000 artış kaydetti. Oysaki uzmanların ortalama tahmini 200.000 seviyesinde idi. ABD’de nisan ayı işsizlik oranı yüzde 5.0 düzeyinde gerçekleşirken ücret artışlarında belli bir hız yaşandığını gösteriyor. Bu da en fazla altın fiyatlarındaki tırmanışta etkisini gösterdi. Altın orta ve uzun vadede yükselen ivmesini sürdürecek.

Zeynep Aktaş / Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fed arttıracaksa yabancı fonlar şelale yapabilir.09 Mayıs 2016 11:11

    şelale haziranda başlayabilir abd fed 2 kez faiz arttıracaksa bu yıl sonuna dek.

  • murat09 Mayıs 2016 00:33

    bu dşüüşe siz şelale düşüşümü diyorsunuz,bir zaman sonra şelale düşüşü nasıl olurmuş hep beraber görürüz gibime geliyor.