Ana SayfaPiyasaPiyasada risk yükselişte---

Piyasada risk yükselişte

3 / 5
Piyasada risk yükselişte
08 Mayıs 2016 - 07:30 www.borsagundem.com

S&P’nin etkisi haftaya

Bank of America Merrill Lynch (BofAML) ise Merkez Bankası’nın güvercin duruşu, jeopolitik riskler ve Anayasa değişikliği ile ilgili politik baskı nedeniyle Türkiye’de risklerin arttığını ifade etti. Kurum, artan risklerin Türkiye’nin Moody’s tarafından verilen yatırım yapılabilir düzeydeki notunu kaybetmesine neden olabileceği belirtilirken Moody’s kararından bağımsız olarak piyasanın Türkiye için daha yüksek risk primi talep edeceği belirtildi.

Rabobank da risklerin yeniden ortaya çıktığını belirtiyor. Başbakan Davutoğlu’nun beklenmedik şekilde görevinden ayrılma ve AKP’yi olağanüstü kongreye götürme kararı ile birlikte Türkiye’de siyasi risklerin yeniden su üstüne çıktığını düşünüyor. Rabobank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir anayasaya yapma ve başkanlık sistemini uygulamaya geçirme konusunda daha kararlı olacak bir isime hükümeti kurma görevini vermesinin büyük olasılık olduğunu ifade ediyor. Aynı şekilde bu yıl içinde erken bir genel seçim olasılığını da ciddi şekilde değerlendirdiklerini belirtmekte.

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz hafta yaşanan sert düşüş sonrasında endeks 78.368 seviyesine kadar geriledi. Endeks hafta içerisinde en düşük 77.200’leri test etti. Cuma günü S&P’nin kredi reyting görünümünü artırma haberinin seans sonrası gelmesi önümüzdeki hafta açılış fiyatlarını olumlu etkilemesi beklenmeli.

BİST’te kısa vadede gelecek bir tepki alımında ilk direnç 80.000 seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin üzerinde 82.000 ve 85.000 izlenebilir. Ancak unutulmamalı ki bu bir tepki çıkışı olacaktır. BİST’te tepki çıkışları sonrasında satışların geldiğini görebiliriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fed arttıracaksa yabancı fonlar şelale yapabilir.09 Mayıs 2016 11:11

    şelale haziranda başlayabilir abd fed 2 kez faiz arttıracaksa bu yıl sonuna dek.

  • murat09 Mayıs 2016 00:33

    bu dşüüşe siz şelale düşüşümü diyorsunuz,bir zaman sonra şelale düşüşü nasıl olurmuş hep beraber görürüz gibime geliyor.