Ana SayfaPiyasaBorusan Yatırım ve Vakko sorusu---

Borusan Yatırım ve Vakko sorusu

1 / 2
Borusan Yatırım ve Vakko sorusu
05 Aralık 2017 - 08:25 www.borsagundem.com

GÖSTERGELERE GÖRE UCUZ DEĞİL

SORU (1) - Borusan Yatırım iyi bilanço açıkladı. Şirketten yapılan açıklama yıl sonunda tarihi bir kar açıklanacağı yönünde. Hissenin son gördüğü 53’lü zirvenin kırılması gündeme gelir mi? 

Barış Polat

CEVAP - Son iki yıldır aynı seviyelere yakın kâr rakamı açıklayan Borusan Yatırım, 2017 faaliyet döneminde daha iyi bir performans sergiliyor. Şirket 2017 faaliyet döneminde her açıklanan bilanço döneminde kârdaki artışını daha fazla yükseltiyor. Son açıkladığı 2017 dokuz aylık bilançosunda hem gelirini hem de kârını kayda değer oranda artırmış bulunuyor. Benzer ivmeyi son çeyrekte de sergilemesi halinde yıl sonunda da kârdaki artışın ciddi şekilde arttığını görmek mümkün olacak. Şirketin kârındaki artışın artan gelirden kaynaklanması ileriye dönük yatırımcının daha da umutlu olması için önemli bir neden olarak öne çıkabilmekte.

Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse yılbaşından bu yana pek bir tatmin edici olduğu söylenemez. 14 Şubat 2017 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 50,32 TL’ye kadar yükselse de devamı gelmedi ve hisse söz konusu seviyelerden gelen satışlarla birlikte geriledi. Mart ayından bu yana da yatay bir trend içinde dalgalı seyrini sürdürüyor. Zaman zaman yukarı yönlü sert hareketleri olsa da arkası gelmediği için tekrar yönünü aşağıya çevirmekte. Bu anlamıyla kârdaki artışın hissenin çıkışına pek de yaramadığını söylemek yanlış olmayacaktır.      

Piyasa çarpanlarına bakıldığında ise veriler her ne kadar son üç dönemde ortalamalara doğru kaysa da hâlâ geçmiş ortalamaların üzerinde bulunuyor. Son kapanış fiyatına göre f/k oranı 20,52 seviyesinde bulunuyor. Bu oran BIST 100 Endeksinde dahil hisselerin ortalaması olan 11,07 oranı göz önüne alındığında yüksek kalmakta.   


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)