Ana SayfaPiyasaBorusan Yatırım ve Vakko sorusu---

Borusan Yatırım ve Vakko sorusu

2 / 2
Borusan Yatırım ve Vakko sorusu
05 Aralık 2017 - 08:25 www.borsagundem.com

KÂRDAKİ ÇIKIŞ KORUNUYOR

SORU (2) - Vakko 4,29’u gördükten sonra sürekli düştü. Zarardayız. Karı iyi olmasına rağmen yine de sürekli düştü. Bundan sonra bu hisse ne olur? Hedef fiyat nedir? Teşekkür ederim. 

Emirhan Korkmaz

CEVAP- Vakko, Temmuz 2016’da başladığı çıkışını Ağustos 2017’de en yüksek 4,29 TL’ye kadar sürdürse de devamını getiremedi. Anılan tarihten sonra gelen satış baskısıyla birlikte gerilerken şimdilerde 2,70 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Hissenin mevcut seviyelerden daha da aşağıya kaymaması için alımların güçlenebilmesi şart. Alımların güçlenebilmesi ise şirketin mali yapısını güçlendirebilmesi ile yakından alakalı bulunuyor.

Geçtiğimiz yılın dokuz aylık döneminde zarar eden şirket, 2017’nin dokuz aylık döneminde ise kâra geçmeyi başardı. Artan satış geliri firmanın esas faaliyet kârını artırırken buna bağlı olarak dönem sonunda da kâra geçmesine imkan tanıdı. Son üç yılda zarardan kâra geçen firmanın mevcut performansını sürdürmesi halinde bu yıl sonunda kârını artırmayı sürdüreceği anlaşılıyor. Kârdaki artışın korunması gerileyen fiyatın toparlanmasına ve tekrar hissenin yönünü yukarı çevirmesine olanak tanıyacaktır.  

Son piyasa çarpanlarına göre de hissenin mevcut fiyat seviyesinin fazla düştüğü yönünde sinyaller vermesi piyasada olumsuz bir gelişmenin yaşanmaması halinde alıcıların tekrar daha aktif hale gelmelerini sağlayacağı yönünde yorumlamaya müsait bir zemin oluşturuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)