Ana SayfaPiyasaAyes Çelik ve İpek Enerji sorusu---

Ayes Çelik ve İpek Enerji sorusu

1 / 2
Ayes Çelik ve İpek Enerji sorusu
20 Ocak 2017 - 08:26 www.borsagundem.com

TALEP ZAYIF OLUNCA ÇIKMIYOR

SORU- Ayes hiç işlem hacmi olmamasına rağmen yüzdelik bazda farklı hareketler yapıyor. İnceleme şansınız var mı acaba?

Kartal Kara

CEVAP-Şubat 2013’te borsada işlem görmeye başlayan Ayes Çelik, halihazırda Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda bulunuyor. Hissenin ilk işlem fiyatı düzeltilmiş verilere göre 4,50 TL’ye denk geliyor. İşlem görmeye başladığı ilk 10 gün düşük hacimle de olsa hızlı bir çıkış sergiledi ve 15 Şubat 2013 günü en yüksek 19,04 TL’yi test etti. Sonrasındaysa aynı hızla geriledi. Hisse, her ne kadar Ocak 2016’dan bu yana yükselse de şimdilerde 1,41 seviyesinde işlem görüyor. Son bir yılda yüzde 78 yükselmesine rağmen mevcut fiyat seviyesinin ilk açılış fiyatı olan 4,50 TL’nin hayli gerisinde kalıyor.

Hissenin içinde yer aldığı platformun da etkisiyle düşük işlem hacmine sahip bulunuyor. Son bir yıllık hacimle karşılaştırıldığında hacmin daha da gerilediği gözlenmekte. Zira bir yılın günlük ortalama işlem hacmi 5.500 TL seviyesindeyken son bir haftalık hacmin 1000 TL’nin gerisinde kaldığı gözleniyor. 

Şirket 2015 yıl sonunda kârını arttırdı. Son açıkladığı 2016 yılı altı aylık bilançosunda da kârdaki artışını sürdürdü. İvmede bir düşüş yaşanmaması halinde 2016 yıl sonunda da artan bir karlılık görebileceğiz. Kârdaki artışa bağlı olarak fiyat kazanç oranı 4,42 seviyesinde bulunuyor. Veriler yatırımcıların şirketin kârını istikrarlı şekilde artıracağı noktasında yeterli beklentiye sahip olmadığı izlenimini vermekte. Düşük beklenti fiyatın zayıf kalmasında etkili oluyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)