Ana SayfaKulisİşte Azimut’un Türkiye planları---

İşte Azimut’un Türkiye planları

1 / 8
İşte Azimut’un Türkiye planları
16 Şubat 2015 - 12:56 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Dünyaca ünlü İtalyan portföy devi Azimut’un Türkiye’deki iştiraki Azimut Global Portföy kapılarını Borsagundem.com’a açtı. Büyük patronun 38 milyar dolarlık bir serveti yönettiğini söyleyen Azimut Global Portföy Genel Müdürü Abdullah Selim Kunt, kritik bir operasyonu ve değişimi ilk kez Borsagundem.com’a anlattı: “Azimut, daha önce yüzde 60’ını aldığı Global Portföy Yönetimi’nin geri kalan yüzde 40 hissesini de Global Yatırım Holding’den almak suretiyle buradaki payını yüzde yüze çıkardı. Ve bugüne kadar yurt dışı operasyonlarını hep AZ takısıyla yöneten Azimut Grubu, Azimut Global Portföy yönetim şirketinin ismini de SPK onayını takiben Azimut Portföy olarak değiştirecek…”

Bunun Azimut’un Türkiye’ye ve sektöre olan inancını göstermesi açısından çok önemli olduğunu belirten Kunt, Notus Portföy ve Bosphorus Capital Portföy’deki yüzde 70’lik satın almaların da altını çizerek Azimut’un 5 kıtaya hakim durumda bulunduğunu söyledi.

İtalyanların Türkiye’den para çıkışına hiç sıcak bakmadıklarını ifade eden Abdullah Kunt, “Aksine Azimut’la birlikte yurt dışından Türkiye’ye gelen fon miktarı iki yılda 400 milyon doları buldu. Bu çok ciddi bir rakamdır. Lüksemburg’da kurulan iki tane fon tamamen Türkiye’den yönetiliyor. Bunlardan bir tanesinin fon yöneticisi benim. Bu bir İslami yani Sukuk Fonu” diye konuştu.

Azimut’la işbirliğine girişildiği anda İslami Danışma Kurulu’nun oluşturulması çabalarının en üst seviyeye çıktığını ifade eden Azimut Global Portföy Genel Müdürü Kunt, değişik ülkelerden ve farklı İslami görüşlerden bir ‘danışma ordusu’na sahip olduklarını vurguladı. Ancak işaret ettiği bir nokta daha da önemli: “Nüfusunun yüzde 90’dan fazlası Müslüman olan bir ülkede, İslami finansın pazar payının olması gerekenden daha yüksek olmalı..”

“Piyasalarda volatilite hiç bitmiyor. Faiz ve kur tarafı çok hareketli…” diyen, sözlerine “Dolar 2.50 seviyelerine geldi ve daha yukarılarını da görebilir. Fakat hareket çok hızlı oldu. Ben Türk Lirası’nın önümüzdeki dönemde bir parça değer kazanmasını bekliyorum” şeklinde devam eden Abdullah Kunt yatırımcılara da öneride bulundu:  

“Biz yatırımcıya her zaman rakibimiz olduğu halde ‘banka mevduatı’nı öneriyoruz. Yatırım sepetinde muhakkak TL cinsi mevduat bulunsun. Nitelikli yatırımcılara da zaman zaman özel sektör tahvillerinde pozisyon almalarını öneriyoruz. Ve tabi döviz. ‘olmazsa olmaz’ diyoruz. Onun ağırlığına ise yatırımcı kendi karar versin.”“

 “Ben kendi adıma 2015’in Türkiye için iyi bir yıl olacağına inanıyorum” diye konuşan Abdullah Kunt’la ilgili bir sırrı da ben açıklıyorum. Kunt, 2 aydır Genel Müdür koltuğunda oturuyor. Yani çiçeği burnunda bir Genel Müdür, Borsagundem.com’a konuşuyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)