Ana SayfaKulisİşte Azimut’un Türkiye planları---

İşte Azimut’un Türkiye planları

8 / 8
İşte Azimut’un Türkiye planları
16 Şubat 2015 - 12:56 www.borsagundem.com

DOLAR 2.50’DEN DE DAHA YUKARILARI GÖREBİLİR

-Dövizde yükseliş devam eder mi? Altın için düşünceniz nedir? Borsa cephesinde neler bekliyorsunuz? TL enstrümanlarda hangi yatırım aracı daha cazip olur? Yatırımcılara neler öneriyorsunuz?

Abdullah Kunt: Dolar 2.50 seviyelerine geldi ve daha yukarılarını da görebilir. Fakat hareket çok hızlı oldu. Ben Türk Lirası’nın önümüzdeki dönemde bir parça değer kazanmasını bekliyorum. Bir parça diyorum çünkü seviyesini ben de kestiremiyorum. Günün sonunda euro/dolar paritesi orada belirleyici olacaktır.

Türkiye hala dünyada gerçek anlamda yüksek nominal faiz ödemeye devam eden ülkelerden biri. Bizden daha fazla faiz ödeyen ülkeler de var ama onlara erişim o kadar kolay değil. Faizin şu an geldiği nokta itibariyle hala cazibesini koruyor. Mevduat faizleri yüksek ve sanırım bir müddet daha yüksek kalmaya devam edecek. Biz yatırımcıya her zaman rakibimiz olduğu halde “banka mevduatını” öneriyoruz. Normalde en büyük rakibimiz bankalar. Onlar mevduat toplamaya çalışıyor, biz fonlarımıza para toplamaya çalışıyoruz. Ama kısa vadede böyle yüksek bir getiri varken yatırımcıya her zaman diyoruz ki, yatırım sepetinizde muhakkak TL cinsi mevduat bulunsun. Özel sektör tahvillerinde seçici olmak şartıyla beğeniyoruz ve portföylerimizde ve fonlarımızda bulunduruyoruz. Nitelikli yatırımcılara da zaman zaman özel sektör tahvillerinde pozisyon almalarını öneriyoruz.

Ve tabi döviz. Olmazsa olmaz diyoruz. Onun ağırlığına yatırımcı kendi karar versin. Portföyünde mutlaka bir parça döviz bulundursun. (FOTOĞRAFLAR/SİNAN ÖZEL)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)