Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Yılın en fazla kazandıran kıymetli maden fonları

04 Eylül 2020, 08:14 - -

Kıymetli Maden Yatırım Fonları yılbaşından bu yana ortalama yüzde 59.93 değer kazandı. Kıymetli maden fonlarında en fazla kazandıran fonun getirisi yüzde 88.36 ile QNB Finans Portföy Gümüş Borsa Yatırım Fonu oldu.

 

Kıymetli Maden fonları yatırımcısına yılbaşından bu yana en fazla kazandıran birinci fon kategorisi oldu. Aynı dönemde KYD Altın Fiyat Endeksi getirisi ise 59.51 oldu. Böylece Kıymetli Maden Fon Kategorisi yılbaşından bu yana endeksin yukarısında getiri sağlarken aynı zamanda QNB Finans Portföy Gümüş Borsa Yatırım Fonu %88.36 getiri sağlayarak Endeksten daha fazla kazandıran 1.fon sıralamasına girdi.

 

Altının fiyat seyrine bakıldığında yılbaşından bu yana yükselen bir trendi olduğu göze çarpıyor. Altındaki güçlü değer artışı altın fonlarına da ilgiyi artırdı. Altın ons bazında yılbaşından bu yana yüzde 28,80 arttı. Aynı dönemde Cumhuriyet Altını ise yüzde 59,49 yükseldi.

 

Gümüş fiyatları yılbaşından bu yana yüzde 58,37 oranında artış gösterdi.

 

 

ALTIN FONLARININ STRATEJİSİ

Bu fonların stratejisi ise şöyle: Fon’un yatırım stratejisi çerçevesinde, Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak altına ve altına dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırılır.

Kıymetli Maden Fon Kategorisinde 12 adet Fon bulunuyor.

EN FAZLA KAZANDIRANLAR

Kıymetli Maden Fonları içerisinde en fazla kazandıran fonlara baktığımızda şöyle sıralanmakdır: İlk sırada QNB Finans Portföy Gümüş Borsa Yatırım Fonu var iken, ikinci sırada Fiba Portföy Altın Fonu vardır.

EN FAZLA KAYBETTİRENLER

Kıymetli Maden Fonları içerisinde yılbaşından bu yana kaybettiren fon bulunmamaktadır.

ALTIN FONLARINDA EN FAZLA KAZANDIRAN, PORTFÖY DEĞERİ VE YATIRIMCI SAYISI ARTAN FONLAR ŞÖYLE:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İSMİN NE ÖNEMİ VAR04 Eylül 2020 11:24

    BU NASIL BİR FON YÖNETİMİDİR Kİ,BİRİ %278 KAZANDIRIKEN DİĞERİ %10 KAZANDIRIYOR. BU İŞTE BİR İŞ VAR SANKİ

  • sefer04 Eylül 2020 14:01

    yatırımcı sayısı en fazla artan fonlara bakmışsın. kazandıran fonlar yüzde 88 ile yüzde 55 arasında değişiyor o kadarı da olur  8-)