Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Emeklilik fonlarında hisse senedi fonlarına yatırım

03 Şubat 2024, 22:21 - -

Gönüllü BES Fonlarında 2024 yılının ilk ayında Hisse Senedi Emeklilik Fonları öne çıktı. Hisse Senedi Emeklilik Fonları yılbaşından bu yana yüzde 16,58 getiri sağladı.

Gönüllü Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fonlarında yılbaşından bu yana 257 emeklilik fonu kazandırdı, 7 emeklilik fonu ise kaybettirdi. Emeklilik fonlarına ilgi artıyor.

Yılbaşından bu yana gönüllü BES fonlarında getiri oranı %5,29 olarak gerçekleşti. Değişken Fonlar kategorisinde bulunan 61 adet emeklilik fonundan hiçbiri kaybettirmedi ve tüm fonlar yükseldi. Bu fonların yılbaşından bu yana getirisi %8,73 oldu.

Finnet’in Fon Expert Analiz Platformunu kullanarak oluşturduğumuz listede Emeklilik fonlarının yılbaşından bu yana performansını inceledik.

HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK FONLARI YILBAŞINDAN BU YANA EN YÜKSEK GETİRİYİ SAĞLADI

Hisse Senedi emeklilik fonlarının getirisi ise %16,58 olarak hesaplandı; bu kategorideki 28 fonun hiçbiri kaybettirmedi. Altın getirisinin %0,96 olduğu dönemde, Kıymetli Madenler emeklilik fonları %0,26 getiri sağladı. Bu kategorideki 6 fon kazandırırken, 1 fon kaybettirdi.

Katılım Fonları kategorisinde ise kazandıran fon sayısı 50, kaybettiren fon sayısı ise 4 oldu. Bu fonların yılbaşından bu yana getirisi %1,40 olarak kaydedildi. BIST KYD Borçlanma Araçları Fon Endeksi %3,07 artış gösterirken, Borçlanma Araçları emeklilik fonlarının getirisi %1,36 olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)