Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Piyasa değeri en yüksek ve en düşük şirketlerde dikkat çeken performanslar

14 Mart 2024, 12:01 - -

Piyasa değeri en yüksek ve en düşük şirketler, bu şirketlerin haftalık değişimleri piyasanın trendini görmek açısından önemlidir. Biz de sizlere haftalık olarak piyasa trendini görebileceğiniz bir değerlendirme sunacağız.

Finnet2000 verilerine göre piyasa değeri en yüksek 10 şirkette son bir haftada yaşanan değişimler şöyle:

Piyasa değeri en yüksek olan Koç Holding, son bir haftada yüzde 5,86 oranında yükseldi.  Ford Otosan’daki artış yüzde 4,03 oldu.

PİYASA DEĞERİ YÜKSEK ŞİRKETLERDE EN YÜKSEK GETİRİLER

Garanti Bankası ve İş Bankası (C) son haftada yatırımcılarına sırasıyla %7,20 ve %7,94 gibi yüksek getiriler sağladı. Diğer yandan, Tüpraş geçen hafta %3,43'lük bir değer kaybı yaşadı. Akbank ise %8,01 ile haftalık getiri oranında listenin zirvesinde yer aldı.

İLK 10’DA 3 BANKA

Piyasa değeri en yüksek ilk 10 Şirket içerisinde üç banka hissesi, bir holding var. 10 Şirketin yüzde 40’ı mali sektör hisselerinden oluşuyor. Bu listede halka açıklık oranı yüzde 0,18 olduğu için QNB Finansbank yer almıyor.

PİYASA DEĞERİ EN DÜŞÜK ŞİRKETLERDE SON BİR HAFTADA GETİRİLER

Piyasa değeri en düşük şirketlerde son bir haftada 6 şirketin hissesi değer kaybederken dört şirketin hissesi yükseldi. Bu düşüşler arasında en dikkat çekici olanı, %6,29 ile Direkts Diriş Tekstil oldu. Benzer şekilde, Euro Trend Yatırım Ortaklığı (%3,83), İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (%6,13), Atlas Yatırım Ortaklığı (%2,94), Senkron Siber Güvenlik Yazılım (%2,92) ve Atlantis Yatırım Holding (%5,49) hisselerinde de azalışlar görüldü.

Diğer yandan, piyasa değeri düşük şirketler arasında dikkate değer getiri sağlayanlar da oldu. Birlik Mensucat, sadece 15 milyon TL net kar ile dikkat çekici bir şekilde %40,47'lik son bir haftada artışa imza atarken, bu performans küçük hisseleri takip eden yatırımcılar arasında konuşulan ana başlıklardan biri oldu. Ayrıca MMC San. Ve Tic. Yat. ve Garanti Yat. Ort. sırasıyla %2,89 ve %6,10'luk artışlarla pozitif bir hafta geçirdi.

Bir sonraki haftalık analizimizde, bu şirketlerin ve piyasa trendlerinin güncel performanslarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)