Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Yılbaşından bu yana dibine ve zirvesine en yakın 10 hisse

09 Şubat 2024, 16:00 - -

Dip ve zirve analizleri hisse senetlerinde dikkat çekenleri görmeyi sağlar. Aşırı gerileyenler aşırı yükselenler bu analizle net bir şekilde listelenir. BIST 100’de dip ve zirve analizinde öne çıkanları listeledik.

Yatırım yaparken seçici olmak önemlidir. Dip ve zirve analizleri ile dikkat çeken hisseleri belirledik. Finnet 2000 analiz platformunu kullanarak Dibine Yakın Hisselerin Dönemsel Dip &Zirve Analizlerini listeledik.  İlk olarak, Uzman Analizleri menüsünden Dönemsel Dip &Zirve Analizi sekmesini seçtik. Daha sonra Analiz Seçiniz kısmından Dibine Yakın Hisseleri, ardından da Dönem sekmesinden ilgili dönemi ve Para Birimi sekmesinden de TL’yi seçip Analizi Getir sekmesine tıklayarak analizi listeledik.

YILBAŞINDAN BUGÜNE DİBE YAKIN İLK 10 BİST100 ŞİRKETİNİN LİSTESİ ŞÖYLE:

1) QUA GRANİTE HAYAL YAPI (QUAGR) #QUAGR
2) HEKTAŞ (HEKTS)  #HEKTS        
3) VAKIFLAR BANKASI (VAKBN) #VAKBN
4) AKBANK (AKBNK) #AKBNK
5) GARANTİ BANKASI (GARAN) #GARAN
6) ŞEKERBANK (SKBNK) #SKBNK
7) MİA TEKNOLOJİ (MIATK) #MIATK
8) YAPI VE KREDİ BANK. (YKBNK) #YKBNK
9) SMART GÜNEŞ ENERJİSİ TEK. (SMRTG) #SMRTG
10) İŞ BANKASI (C) (ISCTR) #ISCTR

HİSSELERİN DİBE YAKIN OLMASI YATIRIMCI İÇİN NE İFADE EDER?

Hissenin dip seviyeye yakın olması, genellikle hisse senedinin fiyatının belirli bir zaman diliminde en düşük seviyeye yaklaştığı anlamına gelir.

Hisselerin dip seviyeye yakın olması, yatırımcılar için alım fırsatı olabileceği gibi aynı zamanda riskleri de beraberinde getirebilir. Çünkü hisse senedinin dip yapması, gelecekte toparlanma potansiyeli olduğunu düşündürebilir, ancak aynı zamanda fiyatların daha da düşebileceği ve yatırımcıların zarar edebileceği anlamına da gelebilir.

Dolayısıyla, hissenin dip seviyeye yakın olması yatırımcılar için dikkatle değerlendirilmesi gereken bir durumdur ve tek başına bir alım-satım kararı vermek için yeterli bir gösterge değildir.

YILBAŞINDAN BUGÜNE ZİRVEYE YAKIN İLK 10 BİST100 ŞİRKETİNİN LİSTESİ ŞÖYLE:

1) İSKENDERUN DEMİR ÇELİK (ISDMR) #ISDMR
2) VESTEL (VESTL) #VESTEL
3) EUROPEN ENDÜSTRİ (EUREN) #EUREN
4) ODAŞ ELEKTRİK (ODAS)  #ODAS
5) FORD OTOSAN (FROTO) #FROTO
6) BİM MAĞAZALAR (BIMAS)  #BIMAS
7) ŞOK MARKETLER TİCARET (SOKM)  #SOKM
8) DOĞAN HOLDİNG (DOHOL)   #DOHOL
9) EMLAK KONUT GMYO  (EKGYO) #EKGYO
10) ENKA İNŞAAT (ENKAI)  #ENKAI

HİSSELERİN ZİRVEYE YAKIN OLMASI YATIRIMCI İÇİN NE İFADE EDER?

Hissenin zirveye yakın olması, genellikle hisse senedinin fiyatının belirli bir zaman diliminde en yüksek seviyeye yaklaştığı anlamına gelir.

Yatırımcılar için, hissenin zirveye yakın olması, kâr realizasyonu yapma veya riskleri dengeleme zamanı olarak değerlendirilebilir. Ayrıca, hisse senedinin zirveye yaklaşması, fiyatların artış trendinin sonuna gelindiğini veya dönüş sinyallerinin ortaya çıkabileceğini gösterebilir. Buna rağmen şirkete dair olumlu gelişmeler varsa yeni zirveler de görülebilir.

Bu nedenle, yatırımcılar hisse senedinin zirveye yaklaştığı durumlarda dikkatli olmalı yeniden hisselerini gözden geçirmeli.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)