Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Banka hisselerinde yükseliş bir haftada %16’ya çıktı

26 Mart 2024, 10:03 - -

Merkez’in faiz kararından sonra banka sektörü hisselerinde yükseliş devam ediyor. Sektör endeksinde yükseliş bir haftada yüzde 16’ya ulaştı. Banka sektörü hisselerine ilgi sürüyor.

Borsada TCMB’nin faiz kararı sonrası gözler banka sektörü hisselerinde. Banka sektör endeksi son 1 haftada %16 yükseldi. İletişim endeksi ise 1 haftada %12 yükseliş gösterdi. En fazla yükselen bir diğer sektör ise %9 yükseliş ile ulaşım sektörü oldu. Özellikle yabancıların ilgi gösterdiği sektör hisselerine talep gözleniyor.

Son bir haftadaki sektörel hareketliliği ve BIST Banka hisselerini Finnet Hisse Expert Analiz Platformunu kullanarak inceledik. Öne çıkanlar ise şöyle:

1

ÖNE ÇIKAN BANKA HİSSELERİ

Son bir günde banka endeksindeki tüm hisselerin yükseldiği gözlemlenirken, endekste yer alan hisselerin dönemsel getirilerinde önemli değişimler meydana geldi. Yapı ve Kredi Bankası (YKBNK), son bir haftada %25'lik bir yükselişle banka endeksinde öncü konumda bulunuyor. Haftalık getiride dikkate değer bir performans sergileyen diğer bir banka ise Akbank (AKBNK) oldu. Akbank'ın son bir haftalık getirisi %18 olarak kaydedildi.

BİLANÇO SONRASI EN İYİ PERFORMANS

Son bir haftada Yapı ve Kredi Bankası, %18'lik bir yükseliş sergilerken, bilanço gününden bu yana %23'lük bir artış kaydetti. Bankanın net karında önceki döneme göre %29'luk bir artış gerçekleşti ve fiyat-kazanç oranı açısından banka sektöründe ucuz hisseler arasında bulunuyor.

Diğer yandan, Akbank ve Garanti Bankası da bilanço açıkladıkları günden itibaren prim yapmış durumda. Akbank, net karını önceki döneme göre %10 artırırken, yatırımcıların ilgisinden olumlu yönde etkilendiği görülüyor. Garanti Bankası ise net karını önceki döneme göre %48 oranında artırarak güçlü bir bilanço performansı sergiledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)