İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

USDJPY ve S&P500

04 Aralık 2014, 14:48 - -

USDJPY, son aylarda borsaların yönünü belirliyor. JPY değer yitirmeye başladığında özellikle Amerikan Piyasaları değer kazanıyor. Tüm yatırım araçları arasında düzenli olarak alınanlar:
•    Amerikan Hisse Senetleri
•    Amerikan Hazine Bonoları, Tahvilleri
•    Amerikan doları
•    Japon Hisse Senetleri
•    Alman Hisse Senetleri
S&P500 ve JPYUSD grafiklerini aşağıya aldık:


Grafik aylık. Üst panelde JPYUSD fiyatları alt panelde ise JPYUSD ve S&P500 endekslerini performanslarını ele aldık. Daha yüksek çözünürlük için buraya tıklayınız
Grafikte ana dip ve tepeleri 1-6 ile numaraladık. Şu anda 7 bölgesine geldik mi gelmedik mi tartışması içerisindeyiz. 2009-14 SP500 yükselişini JPY paritesine göre 2 aşamada ele almalıyız: 1)2009-12 arası. Bu bölgede JPY değer kazanıyor ama SP500 de değer kazanıyor. Bu dönemdeki hikâye, zayıf dolar hisselere yardımcı oluyor şeklindeydi. 
2)2012’den bu güne. Bu bölgede JPY değer yitirdi ama SP500 değer kazandı. Bu dönemin hikâyesi ise Amerikan ekonomisi güçlü, dolar o yüzden güçlü bu da hisse senetlerine pozitif yansıyor.
Birbirine neredeyse zıt iki kavram ama sonuç değişmemiş: SP500 yukarı.
Bu hafta JPY dip yapar mı yoksa serbest düşüş üçgenin alt bandına karşılık gelen 80 seviyesine kadar sürer mi?(USDJPY=1,25)
Piyasalar normal dinamiklerinde (arz – talep) çalışıyor olsaydı fiyatlar bu noktalara gelir miydi bilemeyiz ama Merkez Bankaları sahnede olduğuna göre biraz da onların hareketlerini tahmin etmek gerekiyor. 
2014 yılı sonunda neredeyse tüm “ayı” ları yatırım sahnesinden sildiler. Son kalan birkaç tanesi daha silinmeden düşüş başlamayacaktır. 
120,11-20 bölgesi önemli olabilir. Yarın tarım dışı istihdam verisi var, büyük volatilite yaratacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)