İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Sanayide karlılıkta öne çıkan 25 borsa şirketi

09 Nisan 2022, 15:34 - -

Borsada sanayi şirketleri içerisinde 2021 yılı bilançolarına göre 25 şirket öne çıktı. İşte 25 şirket ve kârlılık oranları.

Enflasyon yüksek ve hisse senetlerine talep sürüyor. Önümüzdeki dönemde hisselere ilgi canlı kalabilir. İşte bu dönemde kârlı şirketlerde olmak çok daha önemli.

2021 Bilançolarına göre Faiz, vergi ve amortisman öncesi kârı 500 milyonun üzerinde olan borsa şirketlerini kârlılık oranlarına göre sıraladım.

Bu liste önemli. Listedeki şirketler farklı nedenlerle yükselmemiş olabilir. Bunları detaylı incelemeli.

Borsada yabancılar satıyor ve yabancı satışlarına rağmen hisseler yükseliyor. Bunun ana nedeni negatif reel faiz ortamında çok daha fazla yerli yatırımcının borsa ile ilgilenmesi.

Kardemir, Erdemir ve İsdemir

Kardemir, Erdemir ve İsdemir borsanın lokomotif şirketleri. Bu nedenle bu hisselere ilgi devam edecektir. Şirketlerin güçlü temettü ödemeleri talep edilmelerine neden oluyor.

Yeterince yükseldi diye bakılabilir. Ancak kurumların hemen hepsi hisselerde hedef fiyat yükseltiyor izlemeli.

Mavi yükselen bir başka şirket

Mavi Giyim, kârlılık oranlarında dikkat çeken bir başka borsa şirketi. Şirketin özsermaye karlılığı yüksek ve kurum önerilerinde de dikkat çekiyor.

Otomotiv şirketleri

Listede dikkat çeken otomotiv şirketleri yakından izlenmeli. Uzun vadede önemli projeleri olan Ford Otosan ve Tofaş fabrika yatırımcı tercihlerinde öne çıkıyor.

Bu dönem temettü dönemi

Bu dönem temettü dönemi. Güçlü temettü ödeyen şirketleri gözden kaçırmamanızı öneririm.

 

Size temettü listelerini de sıralıyorum. Bunları da göz önünde bulundurarak kararınızı verin.

İşte 2021 yılı kârlarından temettü ödeyen şirketler:




Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)