Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Piyasalar soluklanma döneminde

14 Kasım 2023, 18:20 - -

Finansal piyasalar soluklanma dönemine girdi. Peki, şimdi neler olacak?

Finansal piyasalar, yoğun geçen bir ekonomik takvimin ardından nispeten sakin bir soluk alma dönemine giriyor. Ancak sakinlik, gözlerin detaylara çevrilmesi anlamına geliyor. Yatırımcıların dikkatle izleyeceği veriler ekonomik büyüme hızının barometreleri olarak ön plana çıkıyor.

ABD cephesinde ise, Fed’den gelen açıklamalar piyasa oyuncularının stratejilerini belirlemede kritik rol oynuyor.

Geçtiğimiz hafta, ABD Hazine Bakanlığı’nın uzun vadeli tahvillerdeki ihraç hızını yavaşlatma kararı, borçlanma maliyetlerinin ve bütçe açığının geleceği açısından önemli bir göstergeydi. Bu hafta gerçekleştirilecek olan tahvil ihaleleri, piyasa faiz oranları üzerinde belirleyici olacak.

BİLANÇOLAR ÖNEMLİ

Teknoloji devlerinin bilanço açıklamaları ise devam ediyor. Uber Technologies, Mosaic ve Lyft gibi isimler, bu hafta yatırımcıların ve analistlerin radarında olacak. Avrupa tarafında ise, 3. çeyrek bilanço sezonunun hız kazanması bekleniyor. BioNTech'ten Airbus SE'ye, Adidas'tan Merck KGaA'ya kadar birçok dev şirketin mali tabloları, piyasaların gelecek dönem beklentilerini şekillendirecek.

JEOPOLİTİK RİSKLER

Jeopolitik tansiyon, İsrail ve Hamas arasında hafta sonu yükselmiş durumda. ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Ortadoğu ziyaretinin ardından, bölgedeki gelişmeler, özellikle enerji ve savunma sektörleri başta olmak üzere birçok piyasa segmenti için belirsizlik unsuru taşımaya devam ediyor. Bu gelişmelerin, uluslararası ilişkiler ve finans piyasaları üzerindeki etkileri, yakından takip edilmeli.

VERİ AKIŞI VE JEOPOLİTİK RİSKLER

Piyasalar, veri akışının yanı sıra jeopolitik gelişmelere de odaklanarak, yeni haftada nasıl bir rotaya gireceklerini arayış içinde. Yatırımcılar için hem fırsatlar hem de riskler barındıran bu dönemde, bilgi ve hızın, karar alma süreçlerindeki önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Önümüzdeki günler, finans dünyasının hızına ayak uydurmak ve doğru hamleleri yapmak isteyenler için önemli fırsatlar sunuyor.

BIST 30’DA FK ORANI 10’UN ALTINDA PD/DD ORANI 8’İN ALTINDA OLAN BORSA ŞİRKETLERİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi15 Kasım 2023 15:15

    2024 Oca ayında Yatırım Günleri başlayacakmış. Para bulamamanın sonucu herhalde. Kayıkçı kavgası da perde anlaşılan...