İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

İki önemli büyüme hissesi

17 Mart 2023, 09:34 - -

İki önemli büyüme hissesinde beş yıllık getiriler yüzde 5.000’in üzerinde. Peki, fiyat çarpanları ne gösteriyor? Şirketlerin beta değerleri fiyat hareketlerine ilişkin ne anlatıyor?

HEKTAŞ’TA YÜKSEK BÜYÜME

Hektaş, gübre ve zirai ürünler sektöründe faaliyet gösteriyor. Kapanış fiyatı 30,94 TL olan Hektaş hisseleri, yıllık beta değeri 0,98 ve piyasa değeri (PD) 78.278 milyon TL'dir. F/K oranı 97,57 olan şirketin 5 yıllık getiri oranı ise %9.010.

Öncelikle, yüksek F/K oranı; şirketin piyasa fiyatının kârına oranla yüksek olduğunu gösterir. Bu oran şirketin net kâr büyüme oranı ile birlikte değerlendirilmelidir. Büyüme şirketlerinde fiyat/kazanç oranı yüksek olabilir. Ayrıca, yıllık beta değeri 0,98, bu da hisselerin genellikle piyasa hareketlerine göre daha az dalgalanacağını gösterir.

Hektaş'ın piyasa değeri oldukça yüksek ve gübre ve zirai ürünler sektöründe önde gelen şirketlerden biri. Son olarak, Hektaş hisselerinin 5 yıllık getiri oranı oldukça yüksek. Şirketin performansını devam ettirmesi büyüme hızını korumasına bağlı. Son açıkladığı yıllık bilançosunda kârı yüzde 151 arttı. Satış artışı yüzde 159 oldu.

SASA HİSSE SENEDİ: TEKSTİL KİMYASALLARININ YILDIZI

SASA hisse senedi, son zamanlarda yatırımcıların dikkatini çeken en önemli hisselerden. Şirket yatırımcılar için öylesine önemli hale geldi ki borsada piyasa değeri en yüksek şirket oldu. Tekstil kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren SASA’nın, yıllık beta değeri 0.95 ve kapanış fiyatı 115,5 TL. Şirketin piyasa değeri (PD) ise 265.949 milyon TL ve F/K oranı 25,11. Son 5 yıllık dönemde SASA hisselerinin getiri oranı %5.408 olarak gerçekleşti.

Şirket, sürekli olarak Ar-Ge çalışmalarına yatırım yaparak sektördeki yenilikleri takip etmekte ve ürün yelpazesini genişletmekte.

SASA hisselerinin F/K oranı yüksek olsa da, yatırımcıların uzun vadeli yatırım hedefleri göz önünde bulundurduğu gözleniyor. Şirketin kârlılığı ve büyüme potansiyeli, yatırımcıların yüksek F/K oranını tolere etmelerine neden olmaktadır.

SASA hisselerinin yıllık beta değeri, hisselerin genellikle piyasa hareketlerine göre daha az dalgalanacağını göstermekte. Ayrıca, son 5 yıllık dönemde SASA hisselerinin getiri oranı oldukça yüksek olduğu için, yatırımcıların ilgisini çekmekte.

SASA hissesinde 2022 yılında kâr artışı yüzde 1.418 ve satış artışı ise yüzde 112 oldu. Şirketin Genel Kurul tarihi 7 Nisan 2023 ve Bedelsiz oranı %130 olarak belirlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)