İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Borsa 100’de kar performansı yüksek 36 şirket

06 Eylül 2018, 14:03 - -

Borsa İstanbul’da BIST 100 hisseleri içerisinde 36 şirketin ana ortaklık karı, çeyrek, dönemsel ve yıllık bazda artış gösterdi.

Borsa şirketlerinin ilk altı aylık mali performansı ortaya çıktı. Açıklanan verilere göre Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi’nde işlem gören 36 şirketin ana ortaklık karı çeyrek, dönemsel ve yıllık olarak artış gösterdi. 17 sektörün ön plana çıktığı görülüyor.

SEKİZ BANKA

Bankacılık sektöründe 8 banka öne çıktı. Garanti Bankası, ICBC Turkey Bank, Vakıflar Bankası, Albaraka Türk, Yapı ve Kredi Bank., T.S.K.B., Akbank, İş Bankası (C) öne çıkan banka hisseleri. BIST 100’de yer alan banka hisseleri içerisinde en yüksek karı açıklayan Garanti Bankası oldu. ICBC Turkey Bank’ın net karı ikinci çeyrekte yüzde 148 oranında artış gösterdi.

CAM SEKTÖRÜNDE 3 ŞİRKET

Yılın ilk altı ayındaki mali veriler göz önüne alındığında, çeyrek, dönemsel ve yıllık olarak BIST 100’de yer alan 3 şirketin ana ortaklık karı çeyrek dönemde yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi. Her üç şirketin ana ortaklık karı yıllık ve dönemsel olarak yüzde 50’nin üzerinde artış gösterdi.

DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDE 2 ŞİRKET

Demir çelik sektöründe İskenderun Demir Çelik ve Ereğli Demir Çelik şirketleri öne çıkan borsa şirketleri. İki şirketin de ana ortaklık karı çeyrek, dönemsel ve yıllık dönemde artış gösterdi.

DİĞER KİMYASAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE SODA

Diğer kimyasal ürünler sektöründe öne çıkan tek borsa şirketi Soda Sanayii oldu. Şirketin ana ortaklık karı çeyrek, dönemsel ve yıllık dönemde artış gösterdi. Soda Sanayii ana ortaklık karını yıllık olarak yüzde 50’nin üzerinde, çeyrek ve dönemsel olarak yüzde 100’ün üzerinde artırdı.

ELEKTRİK MAKİNALARI KABLO VE MALZEMELERİ SEKTÖRÜNDE GERSAN

Elektrik makinaları kablo ve malzemeleri sektöründe öne çıkan tek borsa şirketi Gersan Elektrik oldu. Şirketin ana ortaklık karı çeyrek, dönemsel ve yıllık dönemde de artış gösterdi. Gersan Elektrik’in çeyrek, dönemsel ve yıllık ana ortaklık karı yüzde 400’ün üzerinde artış gösterdi.

GIDA SEKTÖRÜNDE 2 ŞİRKET

Gıda sektöründe 2 borsa şirketi öne çıktı; Ülker Bisküvi ve Tat Gıda. Ülker Bisküvi karını çeyrek dönemde yüzde 150’nin üzerinde, dönemsel ve yıllık karını ise yüzde 80’nin üzerinde artırdı. Gıda sektöründe karını artıran ikinci borsa şirketi Tat Gıda ise, çeyrek karını yüzde 51.65 oranında artırdı.

HOLDİNG SEKTÖRÜNDE 3 ŞİRKET

Holding sektöründe 3 borsa şirketi karını artırdı. Bu şirketler arasından Bera Holding en çok karını artıran birinci holding şirketi oldu. Bera Holding’in karı çeyrek, dönemsel ve yıllık dönemlerde yüzde 100’ün üzerinde artış gösterirken, Tekfen Holding ve Sabancı Holding çeyrek karlarını yüzde 20’nin üzerinde, dönemsel ve yıllık karlarını ise yüzde 30’un üzerinde artırdı. 

İLAÇ&SAĞLIK SEKTÖRÜNDE 2 ŞİRKET

İlaç ve sağlık sektöründe Deva Holding ve Eczacıbaşı İlaç şirketleri öne çıkan borsa şirketleri oldu. İki şirketin de ana ortaklık karı çeyrek, dönemsel ve yıllık dönemde artış gösterdi. Deva Holding’in çeyrek ve dönemsel ana ortaklık karı yüzde 45’in üzerinde, yıllık karı ise yüzde 90’nın üzerinde artış gösterdi.

İLETİŞİM VE SAVUNMA SEKTÖRÜNDE ASELSAN

İletişim ve savunma sektöründe öne çıkan tek borsa şirketi Aselsan oldu. Şirketin ana ortaklık karı çeyrek, dönemsel ve yıllık dönemde artış gösterdi. Aselsan ana ortaklık karını çeyrek olarak yüzde 190’nın üzerinde, dönemsel ve yıllık olarak yüzde 60’ın üzerinde artırdı.

KÂĞIT ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE KARTONSAN

Kâğıt ürünleri sektöründe öne çıkan tek borsa şirketi Kartonsan oldu. Şirketin ana ortaklık karı çeyrek, dönemsel ve yıllık dönelerde yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi. Kartonsan, çeyrek ve dönemsel ana ortaklık karını yüzde 170’in üzerinde, yıllık ana ortaklık karını ise yüzde 695 oranında artırdı.

MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE 2 ŞİRKET

Madencilik sektöründe ana ortaklık karını çeyrek, dönemsel ve yıllık dönemlerde artıran borsa şirketleri Koza Altın ve Koza Madencilik oldu. İki şirkette yıllık ana ortaklık karını yüzde 18’in üzerinde, dönemsel karını yüzde 70’in, çeyreklik karını ise yüzde 150’nin üzerinde artırdı.

METAL İŞLEME SEKTÖRÜNDE ÇEMTAŞ

Metal işleme sektöründe öne çıkan tek borsa şirketi Çemtaş oldu. Şirketin çeyrek, dönemsel ve yıllık ana ortaklık karı yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi. Çemtaş çeyrek karını yüzde 173 oranında artırdı.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 3 ŞİRKET

Otomotiv sektöründe 3 borsa şirketi öne çıktı. Ford Otosan, Tofaş Otomobil Fabrikası, Doğuş Otomotiv öne çıkan otomotiv hisseleri. BIST 100’de yer alan otomotiv hisseleri içerisinde en yüksek karı açıklayan Ford Otosan oldu. Ford Otosan ve Doğuş Otomotiv’in net karı ikinci çeyrekte yüzde 34 oranında artış gösterdi.

OTOMOTİV YAN SANAYİ SEKTÖRÜNDE 3 ŞİRKET

Otomotiv yan sanayi sektöründe 3 borsa şirketi öne çıktı. Good-Year, Ege Endüstri ve Kordsa Teknik Tekstil sektöründe öne çıkan borsa şirketleri. Otomotiv yan sanayi hisseleri içerisinde en yüksek karı açıklayan Kordsa Teknik Tekstil oldu. Ege Endüstri’nin net karı ikinci çeyrekte yüzde 178 oranında artış gösterdi. Her üç şirket çeyrek ve dönemsel olarak yüzde 50’nin üzerinde artış gösterdi.

PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜNDE BİM

Perakende sektöründe öne çıkan tek borsa şirketi Bim Mağazalar oldu. Şirketin ana ortaklık karı çeyrek, dönemsel ve yıllık dönemde yüzde 20’nin üzerinde artış gösterdi.

TEKSTİL KİMYASALLARI SEKTÖRÜNDE SASA

Tekstil kimyasalları sektöründe öne çıkan tek borsa şirketi Sasa Polyester oldu. Şirketin ana ortaklık karı çeyrek, dönemsel ve yıllık dönemlerde artış gösterdi. Sasa Polyester dönemsel ve yıllık ana ortaklık karını yüzde 70’in üzerinde, çeyreksek ana ortaklık karını ise yüzde 595 oranında artırmıştır.

ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNDE TAV HAVALİMANLARI

Ulaştırma sektöründe öne çıkan tek borsa şirketi TAV Havalimanları oldu. Tav Havalimanları’nın net karı ikinci çeyrekte yüzde 118 oranında artış gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)