SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVEDE SATIŞ GELDİ-
SORU : Kutpo’nun karı artıda olmasına rağmen bir türlü artış atağı yapamadı. Bu konudaki öngörü nedir? Ocak ayından beri artmıyor ve bu durum güvensizlik oluşturuyor. Gönderen : Seda Altıntaş29.03.2021, 22:01

Hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken geniş bir pencereden bakmakta yarar var. Neticede bir hissenin sürekli yükselmesini beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır. Her çıkışta oluşan primi kendisi için yeterli görenlerin satışıyla birlikte kâr realizasyonu yaşanması olağan bir durumdur. Öte yandan kimi zaman hissenin fiyatındaki abartılı talepten kaynaklı aşırı çıkışlar da düzeltmeyle karşılaşacaktır. Tüm bu sebeplerden ötürü hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken mevcut fiyat ile şirketin mali performansı arasında dengenin korunup korunmadığı göz önünde bulundurulmalı. Kütahya Porselen bu yönüyle bakıldığında son bir yılda ciddi çıkış gerçekleştirdiği görülecektir. Hissenin fiyatı Mart 2020’de en düşük 4,68 TL’ye kadar inerken Ocak 2021’de 75 TL’ye yükseldi. Bu anlamıyla oldukça yüksek bir performans söz konusu. Son işlem günü olan 29 Mart 2021 günü ise kapanışını 52,75 TL’den gerçekleştirdi. Firma, geçtiğimiz yıl kâr etmekle birlikte bir önceki yıla göre kârı yüzde 17,94 azaldı. Şirketin esas faaliyet kârındaki düşüş daha yüksek olmakla birlikte diğer faaliyet gelirleriyle dönem sonu kârındaki gerilemesi frenlendi. Genel Kurul Toplantısını 31 Mart 2021 günü gerçekleştirecek olan şirketin gündeminde temettü bulunmuyor. Firmanın piyasa göstergeleriyse son bir yıldır sektör ortalamasının üzerine çıkmış durumda. Gerek piyasa defter değeri gerekse fiyat kazanç oranının ortalamaların üzerinde olduğunu not etmekte yarar var. Söz konusu göstergelerin makul seviyeye inebilmesi için şirketin gelir ve kârlılığını artırabilmesi önemli.

KUTAHYA PORSELEN KUTPO

Alış0,00

Satış107,00

Gün İçi En Düşük106,20

Gün İçi En Yüksek112,90

PD/DD6,13

FK23,80

Fiyat107,00

Değişim-3,60%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI