SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARARDAN KALICI ŞEKİLDE KURTULMALI-
SORU : Nurol GMYO geçtiğimiz sene tahsisli sermaye artırımını gitti ama hissede değişen bir şey olmadı. Hisseye nasıl değerlendiriyorsunuz? Gönderen : Kemal Öztekin12.02.2023, 13:30

Şirketler ihtiyaç hissettiğinde dışarıdan kredi yoluyla nakit temin etme seçeneğini değerlendirdikleri gibi bedelli sermaye artırımı da bir seçenek olarak göz önünde bulundurulmakta. Bu noktada ortaklara başvuru sıklıkla başvurulan bir yöntem olabilmekte. Gerçekleştirilen bedelli sermaye artırımı ile her ortak payı oranında rüçhan hakkını kullanarak payını korurken şirkete de nakit sağlar. Kimi zaman da ortakların rüçhan hakkı kısıtlanarak dışarıdan bir yatırımcıya ya da içeride sadece belirlenen ortaklara sermaye artırımı tahsis edilebilir. Nurol GMYO da geçtiğimiz yıl büyük ortak Nurol Holding’e tahsis ederek bedelli sermaye artırımına gitti. Böylece Mart 2022’de sermayesini 25 milyon 148 bin TL artırarak 335.348.000 TL’ye çıkardı. Elde edilen nakit ise yine Nurol Holding’e olan borcun ödemesinde kullanıldı. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyatı Eylül 2021’de en yüksek 18,30 TL’ye kadar çıkarken sonrasında hızla geriledi ve bir ara geçtiğimiz haziran ayında 4,31 TL’ye kadar indi. Ardından gelen alımlarla birlikte toparlanıp tekrar bir çıkış sergilese de enerjisi yetersiz kaldı. Tekrar gelen satış baskısıyla aşağıya kaydı. Şimdilerde 5,36 TL seviyelerinde bulunan hissenin zirve seviyesini test edebilmesi için güçlü bir ilginin oluşabilmesi önemli. Son dört yılda sürekli zarar açıklayan Nurol GMYO’nun 2022 dokuz aylık mali tablolarında kâra dönmesi önemli olsa da kârlı yapının büyüyerek devam edebilmesi daha da önemli. Aksi taktirde gözlenecek ilgi bir süre sonra tekrar yerini satışlara bırakacaktır.

NUROL GMYO NUGYO

Alış0,00

Satış7,47

Gün İçi En Düşük7,40

Gün İçi En Yüksek7,59

PD/DD0,83

FK3,29

Fiyat7,47

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI