SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARAR YÖNÜ DAHA AĞIR BASIYOR-
SORU : İz Yatırım Holding hissesi için beklenti ve öneriler ne yönde? Buralardan daha da yukarı çıkma ihtimalini nasıl görüyorsunuz? Gönderen : Metin Gürsoy15.11.2023, 20:55

Borsada kârlı firmalar olduğu gibi kârı düşen hatta zarar eden şirketlerin de olduğunu göz ardı etmemeli. Yatırımcılar farklı beklentilere bağlı olarak büyüyen şirketlere yatırım yapabildiği gibi zarar eden şirketlere de yatırımda bulunabilmekte. Neticede borsada kazanç sağlamanın tek bir yolu olmadığı nazara alındığında farklı bakış açılarına göre getiri arayışının olmasını makul karşılamak gerekir. Bununla birlikte yatırımcıların tercihte bulunurken gelir ve kârını büyüten şirketlere yatırımda bulunması düşük riskle kazanç sağlamaya imkan verecektir. Borsada zarar eden firmaların zarardan kâra döndüğüne dair güçlü işaretler alınmadığı sürece riski artıracağını not etmek gerekir. İz Yatırım Holding, geride kalan dört yılın ilk üçünde zarar açıklarken geçtiğimiz 2022 faaliyet döneminde kâra döndü. Geçtiğimiz yıl esas faaliyetlerinden zarar ederken iştirak hisse satışından elde ettiği gelirle kâra dönmeyi başarmıştı. Ancak 2023’ün dokuz aylık faaliyet döneminde devamı gelmedi. Şirket, 8,1 milyon TL zarar açıkladı. Son çeyrekte önemli bir gelişme olmaması halinde yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacak. Şirketin düzenli bir kârlılığının olmaması arada yukarı çıkışlar olsa da uzun vadede istikrarlı çıkışın önündeki en büyük engel.

IZ YATIRIM HOLDING IZINV

Alış0,00

Satış58,95

Gün İçi En Düşük58,10

Gün İçi En Yüksek59,75

PD/DD14,11

FK0,00

Fiyat58,95

Değişim1,03%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI