SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYURT DIŞI GELİRLERİNİ ARTIRMALI-
SORU : Tofaş Oto hissesi neden bir düşüş eğiliminde? Otomotiv sektöründe genel bir durum mu bu? Gönderen : Hasan Gümüş26.02.2024, 19:12

Borsada işlem gören hisselerin sürekli çıkması ya da düşmesi beklenmemeli. Hisselerde sürekli dalgalanmalar yaşanır. Bu dalgalar günler ya da aylar alabilmekte. Yatırımcının ise bu noktada önemsemesi gereken husus şirketin istikametinin ne yönde olduğudur. Büyüyen bir yapıya sahip şirketin kısa vadede düşüşleri olsa da uzun vadede yükselişi kaçınılmazdır. Benzer durum Tofaş Oto için de geçerlidir. Şirket uzun vadede büyüyen bir yapıya sahip. Özellikle son üç yılda kâr artışı güçlü şekilde kendisini gösteriyor. Geçtiğimiz 2023 yıl sonu kâr artışı yüzde 60,91 seviyesinde bulunuyor. Yılın son çeyreğinde sektörde gözlenen daralmaya rağmen şirket iyi bir performans sergiledi. Bununla birlikte sektörün sıkılaştırma politikalarına bağlı olarak 2024 yılında zorlanması olasılık dahilinde. Şirket de 2024’te adet bazında satışlarını yüzde 15’e kadar düşürebileceği öngörüsünde bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz yıl düşen yurt dışı gelirlerini bu yıl toparlayabilmesi halinde yine kârlılığında büyüme gerçekleştirebilmesi mümkün olabilecek. Tofaş Oto ise 2024 yıl sonunda 200 milyon euro yatırım harcaması yapmayı düşünüyor. Vergi öncesi kâr marjının ise yüzde 10 büyümesini bekliyor.

TOFAS OTO. FAB. TOASO

Alış0,00

Satış269,25

Gün İçi En Düşük268,75

Gün İçi En Yüksek271,50

PD/DD3,65

FK8,93

Fiyat269,25

Değişim-0,46%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI