SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKISA VADEDE YABANCI SATIŞLARI ETKİLİ -
SORU : Tofaş Oto neden sürekli düşüyor bu hisse çıkışa geçecek mi? Neden düşüyor? Gönderen : Sedat Şenol18.04.2021, 15:17

Hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken mümkün olduğunca uzun vadede hissenin içinde yer aldığı trendin tespit edilebilmesinde yarar vardır. Neticede kısa sürelerde dalgalanmalar kaçınılmazdır. Piyasadaki gelişmelere bağlı fiyatlarda da aşağı ya da yukarı yönlü salınımlar yaşanır. Ancak uzun vadede belirleyici olan şirketin mali yapısıdır. Firmanın büyüyen yapısı hissenin fiyatını desteklerken küçülen ya da zarar eden bir finansal durum karşısında uzun vadede fiyatta çıkış beklemek fazlaca bir iyimserlik olur. Tofaş Oto sektöründe önemli bir yere sahip. Hisse, uzun vadede yükselen trendini koruyor. Arada gözlenen düşüşler ise daha ziyade kâr satışları düzeyinde kalmakta. Hisse, geçtiğimiz ocak ayında düzeltilmiş verilerle 37,23 TL’ye kadar çıkarken sonrasında satış baskısının ağır basmasının da etkisiyle yataya döndü. Arada satışların yoğunlaşması ile destek bölgesini aşağıya zorlamakta. Mevcut durum bir süre daha devam etse de şirketin kârlı yapısını sürdürmesi fiyatın güçlenmesi için önemli bir destek noktası. Son açıklanan 2020 bilançosunda kârdaki artışın devam edildiğinin görülmesi önemli. Takas verileri yabancı ağırlığının korunduğunu gösteriyor. Yılbaşından bu yana yabancıların satış ağırlıklı işlemleri hisse üzerinde baskıya yol açsa da halka açık kısmın yüzde 61,10’u halen yabancı saklamasında bulunuyor. Bu da yabancıların bu hissede çıkma noktasında pek de hevesli olmadıkları şeklinde yorumlanabilir.

TOFAS OTO. FAB. TOASO

Alış0,00

Satış272,75

Gün İçi En Düşük265,75

Gün İçi En Yüksek274,50

PD/DD3,70

FK9,04

Fiyat272,75

Değişim2,54%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI